• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile Aydın, Isparta, Burdur, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Giresun ile Denizli\'nin Çardak içerisinde aralıklarla yerel yağış geçişleri bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara\'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul\'un batı çevreleri) ve Kuzey Ege (İzmir\'in kuzeyi, Manisa\'nın kuzey ve batı kesimleri) ile öğle saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz\'in iç kesimleri, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya ve Çankırı çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI: Ülkenin batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

 

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney ve İç Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Marmara\'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul\'un batı çevreleri) ve Kuzey Ege (İzmir\'in kuzeyi, Manisa\'nın kuzey ve batı kesimleri) ile öğle saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz\'in iç kesimleri, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya ve Çankırı çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli, İstanbul\'un batı çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya ile Denizli\'nin Çardak ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir\'in kuzeyi ile Manisa\'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, göller yöresinin parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu, Çankırı ile öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinde Çankırı çevresinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çorum ve Amasya ile akşam saatlerinde Orta Karadeniz\'in iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/28)
İstanbul: Gök gürültülü sağanak yağışlı (19/24)
İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı (20/28)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (18/26)
Konya: Parçalı bulutlu ve açık (14/28)
Adana: Az bulutlu ve açık (19/29)
Mersin: Az bulutlu ve açık (21/28)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (16/34)
Batman: Az bulutlu ve açık (11/35)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (22/36)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (18/32)
Mardin: Az bulutlu ve açık (21/32)
Van: Az bulutlu ve açık (11/24)
Bingöl: Parçalı bulutlu ve açık (13/30) (Ayhan Kaya - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir