• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
EXPO 2020 Kanun Tasarısı Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - TBMM Genel Kurulu\'nda görüşülen \"Expo Kanun Tasarısı\" kabul edildi.İzmir yapılan bu yasal düzenleme ile Expo adaylığı konusundaki hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Expo kanunuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede İnciraltı\'nın Expo alanı olması hususunda artık herhangi bir sorunun kalmadığını söyleyerek yapılan yasal düzenlemenin İzmir\'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

İnciraltı\'nın Expo için vazifesini tamamlamasının ardından İzmir\'e önemli bir yeşil alan olarak kazandırılacağını ifade eden Günay alanda kalıcı bir yapılaşmanın kesinlikle olmayacağının altını çizdi.

TBMM\'nde kabul edilen Expo kanunun içeriğinde, İzmir kent merkezinde ve Balçova Belediye sınırları içerisinde yer alan İnciraltı Turizm Merkezi\'nin İnciraltı kesiminin bir bölümünün 2020 Expo Fuar organizasyonunun gerçekleştirileceği alan olarak belirlenmesi, düzenlenmesi ve uygulanması konularında hükümler yer alıyor.

Kanuna göre, İzmir\'in Balçova İlçesi\'ndeki İzmir-İnciraltı Turizm Merkezi\'nin İnciraltı kesiminde büyük kentsel yeşil alan olarak planlanan alan EXPO alanı olarak belirlenecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir