• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Bayraktar, Dünya Çevre Gününde Park Açılışına Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Çukurbostan Parkı, açılış törenine katıldı. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Fatih\'in güzel bir parka kavuştuğunu dile getirerek, ilçenin konum olarak dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti.

1972 yılında İsveç\'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı\'nda alınan bir kararla 5 Haziran\'ın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Bakan Bayraktar, şunları kaydetti: \"Dünya, kirletilmemesi gereken ve hemen kirlenebilecek küçük bir gezegen. Ancak kirletildiğinde temizlemesi çok zor ve büyük bir gezegen. Avrupa, sanayileşmeyle birlikte dünyayı, Avrupa\'yı kirletti. 1972 yılında Stockholm\'de toplandılar, dediler ki, dünya kirleniyor, havalar ısınıyor, atmosferde sera etkisi oluşuyor. Ne olacak bu işin sonu? Fosil yakıtlar, petrol, kömür kullanıyoruz ve bunlar karbondioksiti havaya zerk ediyor. İnsanların, canlıların, bitkilerin hayatı tehlikeye giriyor. Bunun için Dünya Çevre Günü, temiz bir dünya için ilan edildi. Temiz dereler, temiz toprak, temiz hava. Dünya büyük gayret içinde ve bu konuda büyük paralar harcanıyor ama biz yine bu halimizle bile çevre konusunda Avrupa\'dan ilerideyiz. Bunu böyle bilin.\"

Yarın Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metro hattının temel atma töreninin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım\'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Bayraktar, \"Biz eğer İstanbul\'da ulaşımı yer altına alırsak, İstanbul rahatlayacak. Oksijen bakımından, temiz hava bakımından rahatlayacak. İnsanlarımız, ikamet-iş, ikamet-eğlence, ikamet-eğitim, ikamet-sağlık dengesini çok daha iyi yaşayacak. İstanbul\'da yollarda zaman kaybını önlemek için yoğun bir gayret içindeyiz. Kafamızı müthiş yoruyoruz, Hükümet olarak, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olarak. Ancak şunu bilin ki, bugün Paris\'in nüfusu yaklaşık 3,5-4 milyon. Orada da trafik sıkıntısı var. New York\'ta da, Londra\'da da, dünyanın bütün megapollerinde ulaşım sıkıntısı var\" diye konuştu.

Daha sonra parkın açılışı gerçekleştirildi. Parkta yeşil alanların yanı sıra futbol, voleybol, basketbol ile çeşitli aktivite alanları yer alıyor.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar\'ın yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Fatih Kaymakamı Hakan Karakaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile vatandaşlar katıldı. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir