• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepkiler Dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hakkında verilen kapatma kararının Yargıtayca onanmasından sonra kapatılması kesinleşen ve düzenlediği büyük bir mitingle kapatma kararını protesto eden Mustazaf Der`in kapatılmasına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor.

"İnsanlar Hiçbir Zaman Yapılan Bu Haksızlıkları Kabullenmemişlerdir"
Erciş Merkezli faaliyet yürüten Erciş İhya Der adına basın açıklamasını okuyan Dernek Üyesi Hüsnü Demir, tarih boyunca hakkı ve adaleti ayakta tutmak isteyen rehberlerin her zaman zalimler in zulümlerine maruz kaldığını ifade ederek, " Ancak Allah`ın rızasından başka bir niyetleri olmayan bu seçilmiş alelade insanlar hiçbir zaman yapılan bu haksızlıkları kabullenmemişlerdir. Karalama, şantaj, sürgün ve suikastlara maruz kalmışlardır. Bugün de görüyoruz ki halkların ellerinden tutanlar ve maddi, manevi destekte bulunan birey ve toplumlar her zaman dışlanmaktadırlar. Tarihi bilenler çok iyi biliyor ki bu gibi uygulamalar hak ve adaletin daha güçlü yayılmasına ve Mustazafların yeryüzüne hâkim olmasına sebep olmuştur ve olmaya da devam edecektir." dedi.

"Toprak gibi olmalısın, Seni ezenler sana muhtaç olmalı"
Kendilerine yapılan haksızlıklara karşı şairin sözüyle Mustazaf Der Camiasına seslenen Demir, Toprak gibi olmalısın, Seni ezenler sana muhtaç olmalı diyerek toplumun Mustazaf Der camiasından büyük bir beklentisi olduğunu ifade etti. Demir, " Özellikle Türkiye de cumhuriyet tarihinden buyana mazlum ve Mustazaf halkların iniltileri hiç kesilmedi. Ne zaman kanunlar birilerinin veya belirli bir zümrenin çıkarlarına hizmet etmişse işte o zaman zulüm baş göstermiş ve halkların feryatları arşı alaya yükselmiş ve zalimler Allahın azabını celbetmişlerdir. Eli öpülesi insanlar ödüllendirilip baş tacı edilmesi gerekirken aksine hor ve hakir görülmüş, dışlanmışlardır" diyerek cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan haksızlıklara atıfta bulundu.

"Mustazaflar İle Dayanışma Derneğinin Hukuksuzca Kapatılmasını Şiddetle Kınıyoruz"
Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah`ı var diyen Demir, " Bu bağlamda mazlum olduğuna inandığımız Mustazaf der hakkında biliyoruz ki; Sosyal ekonomik ve kültürel yönden mahrum ve Mustazaf bırakılmış halkımızın kaybettiği değerleri yeniden inşa etme yolunda fakirlikle, cehaletle ve ihtilaflarla mücadele etmeyi kendine görev olarak seçmişlerdi. Bu çerçevede mağdur ve muhtaçlara, dul ve yetimlere yardımcı olan, maddi ve manevi olarak ihtiyaçlarını karşılayan, halkların bilinç düzeylerini yükselten, kavgaları, hasımları ve kan davalarını barıştıran, inançları gereği halka hizmeti hakka hizmet olarak benimseyen, ve binlerce muhtaç aileye yardımcı olan, peygamber ahlakının tanınması için büyük organizasyonlu etkinlikler yapan ve bu büyük organizasyonlarda tek bir insanın burnu bile kanamadan ayrılmasını sağlayan, ahlaksızlığa bulaşmış gençlerin kurtuluşuna vesile olacak çalışmalar yapan, ve daha nice hayırlı çalışmalarıyla halkın gönlünde yer edinen Mustazaflar ile dayanışma derneğinin hukuksuzca kapatılmasını şiddetle kınıyoruz." diyerek tepkilerini ortaya koydu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir