• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
Silopi`de Bozuk Gıda Maddeleri İmha Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi Belediyesi Zabıta Ekiplerince 11 mahallede yapılan gıda denetimlerinde piyasa değeri 5 Bin TL değerinde olan son kullanma tarihi geçmiş, bozulmuş ve sağlıksız koşullarda üretilen gıda ürünlerine el konuldu. Çarşı Zabıta Karakolu`nda toplatılan ürünler imha ekiplerince araçlara yüklendikten sonra belediye çöplüğüne götürüldü. Burada denetim ekibinin gözetiminde araçtaki bozuk ürünler çöplüğe bırakılarak imha edildi.

Zabıta Çarşı Sorumlusu Suphi Öğen gıda denetimlerinde önceliği mahallelere verdiklerini belirterek, "Silopi`nin 11 mahallesinde yer alan bütün dükkan ve marketlere girerek gıda denetiminde bulunduk. Bu gıda maddeleri içerisinde özellikle tarihi geçmiş ürünlere taviz vermeyeceğimizi belirttik. Bunlar hakkında yasal işlem başlattık. Şuanda gıda maddelerini imha ediyoruz. Aynı şekilde çarşı merkezinde de gıda denetimlerimiz devam edecektir. Bu şekilde halkın sağlığı ile oynayan kişilere hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Bu tür denetimlerimiz sık bir şekilde devam edecektir."diye konuştu.

Denetim Ekibinde bulunan Sadık Ürek Kürtçe yaptığı konuşmasında "çarkı karakolunda görevli arkadaşlarımız esnafları denetlediler. Kontrollerde tarihi geçen ürünleri topladılar. Halkın sağlığı ile oynanmaması için uyarıda bulundular. Veteriner ve temizlik ekibi ile bozuk ürünleri imha etti."şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım zabıta görevlilerin yaklaşık 2 aylık bir süre zarfında gıda denetimlerinde bulunduğu ifade etti. Toptancı esnafına seslenen Başkan Yıldırım, esnaftan, tarihi geçmiş gıda maddelerini imha etmelerini yada kendilerine teslim etmelerini istedi. Bozuk ürünleri vatandaşlara satmamaları konusunda esnaftan gayret göstermelerini bekleyen Başkan Yıldırım, zabıta personelinin görev başında olduğunu ve gereken inlemeleri yaptığını söyledi.

(Abit dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir