• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Vali Karaloğlu, `Depremin Hayırlı Neticeleri de Olmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van`da meydana gelen depremlerin ardından Van Valiliği tarafından 6 bin 200 öğrenci Türkiye`nin çeşitli illerindeki okulların pansiyonlarına yerleştirildi. Daha önce Vanlı depremzede aileleri ziyarete giden gönüllü öğretmenler bu kez Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü`nün organizasyonuyla öğrencileri ziyaret gittiler. Proje kapsamında 37 öğretmen, 28 ildeki pansiyonlara gitti ve öğrencilerle görüşerek sıkıntılarını dinledi. Van`dan giden öğretmenler beraberlerinde otlu peynir, uçkun ve kitap götürdü. İllerdeki mülki idare amirleriyle görüşen öğretmenler, çocukların burada kaldıkları süre içinde yaşadıkları güzel anıları kaleme döktükleri mektupları da Van Valisi Münir Karaloğlu`na getirdi. Milli Eğitim Şube Müdürü Cesur Karakaplan ve öğretmenleri Vali Ali Paşa Salonu`nda kabul eden Vali Karaloğlu, gittikleri illerdeki izlenimlerini aldı. Öğretmenleri tek tek dinleyen Karaloğlu, kısa bir değerlendirme yaptı.

"Hiçbir Zaman Sen Kürt Veya Türk`sün Diye Ayrımcılık Yapmadılar"
Deprem sonrası hem kamu misafirhanelerine gönderilen vatandaşlar, hem de pansiyonlara gönderilen öğrenciler konusunda endişeleri olduğunu belirten Karaloğlu, ancak aldıkları izlenimlerden, çoğunluğun, memnun bir şekilde Van`a döneceği yönünde olduğunu kaydetti. Depremin bir felaket olduğunu, can ve mal kaybına neden olduğunu belirten Karaloğlu, ancak toplumda çok güzel bir dayanışmaya da vesile olduğunu söyledi. Aslında bu ülkenin insanları arasında bir sorunun olmadığını da Van depreminin gösterdiğini ifade eden Karaloğlu, öğrencilerin kendisine yazdığı mektuptan bazı alıntılar yaparak öğretmenlerle paylaştı. Beşkonak YİBO`da eğitimine devam eden Sinan Dayan isimli öğrenci Vali Karaloğlu`na yazdığı mektupta: " Biliyorsunuz biz Doğu Anadolu Bölgesi`nden geldik. Başlarda acaba Kürt-Türk ayrımı olur mu diye kendi kendime düşündüm. Fakat zamanla buradakiler bize kardeşlik duygusunu tattırdılar ve alıştım. Hiçbir zaman sen Kürt veya Türk`sün diye ayrımcılık yapmadılar."diyordu.

"Depremin Felaket Olmasının Yanında Hayırlı Neticeleri de Olmuştur"
Van depreminin felaket olması yanında bu tür hayırlı sonuçlarının da olacağını ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Depremin felaket olması yanında hem giden vatandaşlarımız, hem de giden öğrencilerimiz üzerinde böylesi hayırlı sonuçları da olacaktır diye düşünüyorum. Bunu sadece gidenler açısından değerlendirmemek gerekir. Bu etkileşim karşılıklı. Şimdi belki ilk defa sınıfında doğudan Kürt çocuğu gören yüzlerce çocuk var. Belki onun kafasında Kürtlerle ilgili, medyanın veya çevrenin koymuş olduğu yanlış algılar vardı. Ama kendi sınıfında aynelyakin gördüğü bir arkadaşından aslında bu işin böyle olmadığını, kendinden daha erdemli olduğuna kendisi şahit oldu. Sadece gidenler açısından değil, belki daha çok batıdaki insanlar açısından da bu gidiş-gelişlerin, karşılaşmaların, etkileşimin faydası oldu diye düşünüyorum."

Gönüllü öğretmenlere de verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, ayrıca Kocaeli`ye giden İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin bıraktıkları olumlu izlenimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Fikret Özkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir