• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
Batman`da Çevrecilik Standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre ve Şehircilik Günü nedeniyle Atatürk Park`ında stant kurdu. Kurulan stantta atık pillerin ve bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlara karşı toplum bilinçlendirildi.
 
Batman Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Bahattin Atilla, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa ve vatandaşlar katıldı.
 
Stant hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, amaçlarının vatandaşları duyarlı hale getirmek ve çevrenin önemini anlatmak olduğunu belirtti. Onhan; "Atık pil ve bitkisel atık yağların çevreye verdiği zarar ile ilgili el broşürleri dağıtıp bilgilendirme yapacağız. 10 adet atık pil getirene 1 adet şapka veriyoruz. 1 litre atık yağ getirene ise 1 adet tişört vererek ödüllendireceğiz" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra söz alan Batman Valisi Ahmet Turhan; "Çevre bilincinin oluşturulması için çok önemli bir adım bu yüzden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ve sponsorlara teşekkür ediyorum emeklerinden dolayı. Pillerin ne kadar zara verdiğini biliyoruz. Bu yüzden pilleri çevreye atmayalım toplayalım ve çevre müdürlüğüne teslim edelim" dedi.
 
Stantta destek veren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, ağır metaller sınıfına giren pillerin zararlarına dikkat çekmeyi, toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlayan etkinliği desteklediklerini kaydetti. Argünağa; "Geçmiş yıllarda ağır metaller ve pillerin zararlarına dikkat çeken konferanslar düzenlediğimiz bilinmektedir. Türkiye`de pillerin geri dönüşümü için çalışmalar yapan TAP firması ile protokol imzaladığımız ve kent merkezinde 50 okula pil bidonu dağıttığımız kamuoyunun malumudur. 1 pilin çevreye atılması çok kötü sonuçlar doğurabilir. 1 litre atık yağdan ise 1 milyon litre su kirleniyor" ifadelerini kullandı.
 
Stantta atık pil ve atık bitkisel yağ getirenlere şapka ve tişört hediye edilirken Batman Valisi Ahmet Turhan ise çocuklara bu güzel davranışlarından dolayı hediyeler verdi. (Halid Coşkun, Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir