• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
Mısırlılar`dan Yönetime Tehdit: `Deviririz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mübarek yönetimini devirmelerinin ardından yaptıkları eylemlerle Refah sınır kapısını açtıran Mısırlılar, şimdi de İsrail ile ilişkilerin kesilmesi için eylemde.

Tahrir (Özgürlük) Meydanı`nda Cuma namazı kılan yüzlerce kişi, İsrail Konsolosluğu önüne yürüdü. İsrail bayraklarını yakan öfkeli kalabalık, Filistin`e özgürlük istedi.

İsrail`le tüm ilişkilerin koparılmasını isteyen Mısırlılar, Kahire yönetimini acilen gazsevkiyatını durdurmaya çağırdı.

Yaptıkları eylemle ülkenin onlarca yıllık diktatörünü deviren Mısır halkı, İsrail`le olan bağların koparılmaması durumunda isyanın tekrar başlayacağını ve var olan yönetimini de devireceklerini kaydettiler.

Mısırlılar, İsrail`e Gazze ve Batı Şeria`ya uyguladığı ambargodan derhal vazgeçmesi çağrısında da bulundu.

Mısır`ın, Mübarek yönetimi döneminde İsrail ile yapılan ticari ve askeri anlaşmaları bulunuyor. Mısırlılar, Mübarek yönetimini devirmelerinin ardından İsrail Konsolosluğu önünde eylemler yapmış, bunların sonucunda Kahire yönetimi, Gazze sınırındaki Refah kapısını açmıştı. Kapının açılması, İsrail ambargosunun kısmi olarak delinmesi anlamına geliyor.

Ayrıca, Mübarek yönetiminin yetkilileri, İsrail`le yaptıkları anlaşmalar dolayısıyla yolsuzluk suçlamasından yargılanıyor.

ETHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir