• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Davos İstanbul`a Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi", dünyanın önemli finans merkezleri arasına girmeye hazırlanan İstanbul`da toplandı.

Forum, dünyanın dört bir yanından alanında söz sahibi işadamı, siyasetçi ve ekonomisti biraraya getirdi.

``Tunus Demokrasisinin Desteklenmesi Bölgeye Örnek Olur``

Arap Baharını ilk ateşleyen ülke olan Tunus`un Başbakanı Hammadi Jebali de toplantının konuşmacılarındandı.

Jebali, ülkesindeki ve bölgedeki yönetim değişikliklerinin ardından oluşturulması gereken düzenden bahsetti.

Jebali; "Bütün dünyadaki gerek Arap, gerek Arap olmayan diğer iş adamlarını Tunus`a yatırıma çağırıyorum. Bizim demokrasimize yatırım anlamında bunu yapın ve Tunus modelini destekleyin. Eğer başarılı bir Tunus modelini ortaya koyabilirsek, bu, Arap baharını yaşayan diğer ülkeler için de ilham kaynağı olacaktır`` dedi.

İki gün sürecek olan forum, organizasyonun 42 yıllık tarihinde, en geniş coğrafyayı kapsayan zirve olma özelliğini taşıyor.

Zirvedeki oturumlarda, Arap Baharından sonra bölgenin yapısı, Suriye`deki durum, Avrupa’daki borç krizinden çıkış yolları ve Türkiye`nin ekonomik başarısı gibi konular ele alınıyor.

Başbakan ‘’Bir daha gelmem’’ dedi, Davosçular Geldiler

Foruma Başbakan Erdoğan`ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılıyor.

Bağış konuşmasında; ‘’Sayın Başbakanımızın bundan 3 yıl evvel bir daha gelemem Davos`a sözünden sonra, Davosçular geldiler, siz gelmeyecekseniz, biz müsaade edin gelelim dediler. Ve kıtaların birleştiği, içinden deniz geçen tek şehir olan, Osmanlı`ya, Roma`ya, Bizans`a başkentlik yapmış olan İstanbul`da 5 kıtayı birleştirebilir miyiz iznini istediler. Sayın başbakanımız da o izni verdi" dedi.

70 farklı ülkeden toplam bin 100 katılımcının iştirak ettiği forumda, Azerbaycan, Gürcistan, Filistin ve Tunus`un da aralarında bulunduğu 20 ülke üst düzey katılımla temsil ediliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir