• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Göçerler Yerleşik Hayata Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -Sorunun çözümü için kapsamlı bir toplantı gerçekleşti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, TİGEM arazisi içerisinde 24 yerleşim yerinde 674 aile 4 bin 860 kişiden oluşan ailelere 100’er dönüm arazi verme konusunda çalışma yapacaklarını söyledi. Göçer temsilcileri ve ilgili bürokratların katıldığı toplantıda zaman zaman gerginlikler de yaşandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yıllardır devam eden göçer sorununa neşter vuruluyor. Göçer her aileye 100 dönüm arazinin verilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in yakından takip ettiği göçerlerin sorunlarının çözülmesi için DSİ konferans salonunda toplantı gerçekleşti. Toplantıda ilk Ceylanpınar İlçe Kaymakamı İlker Özcan tarafından göçerlere verilmesi planlanan araziler ve şartları slayt eşliğinde sunuldu.

1943 yılından bu yana Ceylanpınar ilçesinde bulunan TİGEM arazisinde ikamet eden göçerlerin sorunları bir kez daha masaya yatırılırken, toplantıda göçerler de sorunlarını anlatma imkânı buldu.

TİGEM arazisi üzerinde 1943 beri illegal bir şekilde yaşayan ve bununla birlikte sorunlar yaşayan göçerleri hatırlatan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Göçerlerimizle toplantı yaptık. Milletvekillerimiz, muhtarlarımız ve kaymakamımızla beraber orada kanalın yanında 68 bin dönüm birinci sınıf tarım arazisi, 33 bin dönüm birinci sınıf mera ve 40 bin dönümde tarım dışı alanı mevcut 674 aileye tahsisiyle ilgili tam bir mutabakat sağladık.” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Ceylanpınar’da 100 yıldan bu yana devam eden göçerlerin sorunun çözüme kavuşacağını söyledi. Alt yapının, okulların, kanalizasyonun, yolların, camilerin, yeşil alanların, kısacası insan onuruna yaraşır çağdaş, yaşanabilir bir kentin tesis edileceği alanlar düzenleneceğini belirten Gök, son genel seçimde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade etti.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan istişare toplantısına Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök, Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Yarbay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Can Hallaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten ve göçer hayatı yaşayan ailelerin temsilcileri katıldı.

 

 

 

 

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir