• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
STK`lardan Mirzabeyoğlu`na Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve aktivist Erdinç Trabzon gibi isimlerin bulunduğu insan hakları örgütleri üyeleri, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan ve kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak bilinen İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş’i ziyaret etti.

Ziyaretin amacının, haksız 28 Şubat yargı kararlarına dikkat çekmek ve bunun üzerinde de haksızlığa uğrayan Salih Mirzabeyoğlu’nun durumuna dikkat çekilmesi olduğu ifade edildi. Heyet üyelerinin ziyaretten sonra gözlemlerini kamuoyu ile paylaşacakları ifade edildi.

Mirzabeyoğlu’nu daha önce ziyaret eden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’de yaptığı açıklamada: "Eğer DGM`ler hukuksuz mahkemelerse, 1990`lı yıllarda mağdur olmuş bütün kişilerin sorunlarına çözüm bulunması gerekir. Mirzabeyoğlu da bunlardan biridir. Yıllardır tecritte tutulmaktadır. Hükümet bir taraftan 28 Şubat`la, darbelerle hesaplaştığını iddia ediyor, diğer yandan tecrit, işkence ve çeşitli mağduriyetlerin sürmesi karşısında ses çıkarmıyor. Mirzabeyoğlu davası, 28 Şubat`la hesaplaşma konusunda hükümetin samimiyetsizliği hakkında bilgi vermektedir." demişti

Erdiş, DGM`de "mevcut anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan idam cezası istemiyle yargılandı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Mirzabeyoğlu yaklaşık 14 yıldır hapiste.

Bu haberler de ilginizi çekebilir