• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Genç`te Hz. Fatıma`yı Anma Programı Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Genç-Der Bayan Komisyonu tarafından `Dünya Müslüman Kadınlar Haftası` münasebetiyle düzenlenen `Hz. Fatıma`yı Anma` programı, saat 13:30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin akabinde yapılan selamlama konuşmasından sonra çocuk ilahi grubunun seslendirdiği Esma-ul Hüsna ve bir birinden güzel ve de anlamlı ilahilerle dinleyicilere duygu dolu anlar yaşatıldı.

Çocuk ilahi grubunun dinletilerinden sonra S. Apuhan tarafından günün anlam ve önemini konu alan bir konuşma yapıldı. S. Apuhan, asrın Müslüman bayanlarına yönelik konuşmasında, "Günümüz Müslüman kadınlarının batının gayesiz ve Allah`ın rızasından uzak yaşayan kadınlarını değil, Hz. Fatıma (R. Anha) gibi hayatın her alanında örnek, dünya ve ahret saadetinin anahtarı olan bir hayat modelini örnek almalıdır. Hz. Fatıma`nın (R.Anha) takvası, ahlakı, iffeti, çocuk terbiyesindeki titizliği bizler için örnek teşkil etmelidir." dedi.

Program Hz. Fatıma`yı anlatan sinevizyon gösterimi, ilahi ve şiir dinletileri, `Hz. Fatıma`yı ne kadar tanıyoruz` adlı manidar tiyatro ile devam etti.

Katılımcıların duygulu anlar yaşadığı ve salâvatlar getirdiği program, Esma-ul Hüsna yarışmasında ilk dörtte dereceye giren çocuklara hediyelerinin verilmesi ve kapanış duası ile sona erdi. (Ahmet Cana -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir