• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Dolandırıcı, Sahte Kelgelerle Kendini  Ölü Göstermiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Hazırladığı sahte kimliklerle çok sayıda bankayı dolandıran zanlı, polisteki 100’den fazla aranmasından kurtulabilmek için, hazırladığı sahte belgelerle kendini `öldü` gösterdi. Şahsın cezaevinden firar ettiği, sahte ölüm raporu ile aramalardan kurtulduğu öğrenildi. Zanlının kusursuz çalışan planı, dolandırdığı bir mağdurun şikayeti ve polisin dikkatli çalışmasıyla bozuldu. Adliyeye sevki esnasında yöneltilen soruları cevapsız bırakan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran N.Ö. isimli şahıs, bir bankadan sahte evraklarla kendi adına 15 bin lira kredi çekildiğini belirterek şikayette bulundu. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kredinin çekildiği bankanın kamera kayıtlarını inceledi. Bir yandan sabıkalılar albümünde benzer şekilde dolandırıcılık yapan kişilerin resimleri çıkarıldı. Bu fotoğraflar ile bankanın güvenlik kamerasının kayıtları karşılaştırıldı. Karşılaştırmada, kredi başvurusuna gelen kişinin benzer dolandırıcılıktan sabıkası bulunan Tayfun D. (30) olduğunu belirlendi.

Adresinin tespiti için resmi kayıtlarına bakıldığında ise Tayfun D.’nin bir cinayete kurban gittiği için resmi kayıtlarından düşürüldüğü görüldü. Tayfun D.’nin ölümüyle, benzer suçlardan hakkında çıkarılan 100’ün üzerindeki arama kaydının da silindiği anlaşıldı. Durumdan şüphelenen polisler, ölüm raporuyla düşümün yapıldığı tarihteki adliyenin kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera ayıtlarında 12 Ocak tarihinde ölüm raporunu adliyeye getiren kişinin bizzat Yusuf D. olduğu görüldü. Yusuf D. ile ilgili resmi kurumlara verilen belgeler incelendiğinde ise bunların hepsinin sahte evraklar olduğu belirlendi.

Yusuf D.’yi yakalamak için çalışma başlatan polis, zanlı hakkında oldukça ilginç bilgilere de ulaştı. Dolandırıcılıktan 7 yıl hapis cezası alan Yusuf D., cezasının 4 yıllık kısmını yattıktan sonra üniversite sınavını kazandığı için açık cezaevine nakledildi. Bir süre gündüz üniversiteye giden Yusuf D.’nin, geceleri cezaevine gelmeye devam ederken, Ocak 2011’de geri dönmeyerek firar ettiği ortaya çıkarıldı.

Zanlının hayatta olduğunun kesinleşmesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, zanlının Ataköy 9. Kısım`da kiraladığı lüks dairede kaldığını belirledi. Bu adrese düzenlenen operasyonda, Yusuf D. yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, bin adet farklı kişiye ait kimlik fotokopisi, 13 sahte kimlik, 90 bin lira para, çok sayıda sim kart ve cep telefonları, 4 dizüstü bilgisayar, sahte kimlik basmada kullandığı makineler ile çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Yusuf D.’nin hazırladığı sahte kimliklerdeki profesyonellik polisi de şaşırttı. Zanlının başkalarına ait kimlikteki resmin sadece yüz kısmına photoshop ile kendi fotoğrafındaki yüz kısmını monte ettiği anlaşıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yusuf D., çıkarıldığı Bakırköy Adliyesi’nde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir