• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
MİT: Yeşil, Askerin Emrindeydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Albay Çillioğlu`nun ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekili Doğan`ın, ``Yeşil`` kod adlı Mahmut Yıldırım`ın ``MİT için çalışıp çalışmadığı, çalıştıysa hangi tarihlerde, hangi görevlerde yer aldığı`` sorularını içeren ikinci yazısına MİT`ten cevap verildi.

MİT`in, Doğan`ın sorularına cevaben gönderdiği yazıda, ``Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım`ın, Albay Çillioğlu`nun ölüm tarihinde Tunceli ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığı tespit edildi`` ifadelerine yer verildi.

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 3 Şubat 1994`te lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ``intihar ettiği`` sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu`nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MİT görevlilerinin de aralarında bulunduğu birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu.

Savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ``Yeşil`` kod adlı Mahmut Yıldırım ile ``Bozo`` kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarılmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekili Özden Doğan, MİT`e daha önce de cevaplanması talebiyle yazı göndermişti.

MİT, bu yazıya cevaben, ``Yeşil`` kod adlı Mahmut Yıldırım`dan 1974 ile 1989 tarihleri arasında ve 1994 yılı Haziran ayından 1996 yılı Eylül ayına kadarki süreçte istifade edildiğini, Çillioğlu`nun öldüğü 1994 yılı şubat ayında ``Yeşil``in kurumla bir bağı olmadığını bildirmişti.

 

Kaynak: Ajanslar
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir