• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
PKK Havaalanı Çalışmalarını Durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAKKÂRİ - 17 Temmuz 2010 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker`in temel atma töreni ile  başlanılan Hakkâri Yüksekova Havaalanı çalışmaları, PKK tarafından durduruldu.
 
PKK`dan Tehdit Mektubu
Edinilen bilgilere göre; önceki gün havaalanı şantiyesine giden PKK mensupları oldukları iddia edilen kişi yada kişiler tehdit ve uyarı niteliğinde bir mektup bırakarak olay mahallinden uzaklaştılar. PKK üst yönetimi tarafından havaalanına gönderilen tehdit mektubunda; havaalanı çalışmalarının durdurulmaması halinde burada çalışan tüm işçilerin ve firmaların hedeflerinde olacakları belirtildi.
 
PKK "Askeri Havalanı Yapılacak"
Geçtiğimiz Cuma akşamı (1 Haziran 2012) bırakılan mektupta; Yüksekova`da yapılacak olan havaalanının askeri üs olarak kullanılacağı ve böyle bir çalışmaya katkı sunun herkesin bundan sorumlu tutulacağı belirtimişti. Tehdit mektubunda havaalanı çalışmalarının durdurulmaması halinde başta şantiyede çalışan işçiler olmak üzere; araç ve araç sahipleri ile havaalanına kum ve taş veren firma ve şahıslarında açık hedefte olacağı belirtildi.
 
Tamamlanırsa 120 Milyon TL`ye Mal Olacak
Alt ve üst yapısıyla 1 milyon yolcu taşıma kapasiteli havaalanı 120 milyon TL`ye mal olması beklenilen havaalanı çalışmaları daha öncede defalarca durduruldu. Önceki sene yine havaalanına bombalı saldırı düzenlenip işçiler yine tehdit edilmişti. Yetkililer daha önce havaalanı çalışmalarının sağlıklı gitmesi halinde 2 sene içinde faaliyete gireceğini duyurmuştu.
 
Resmi Kaynaklar Bilgi Vermedi
Olay hakkında görüştüğümüz Yüksekova Kaymakamlığı ile Hakkâri Valiliği konuya ilişkin net bir açıklamada bulunmazken, Hakkâri Valiliği konun araştırıldığı ve önümüzdeki günlerde olayın netleşeceğini belirtti.
 
Tüm İş Makineleri Kontak Kapattı
Cumartesi günden beri havaalanı inşaatında çalışan tüm iş makineleri kontak kapatarak çalışmalarını durdurdu. Yerel kaynaklar söz konusu tehdidin firmadan, işçilere, araç sahiplerinden havaalanına kum veren şirket ve köylere kadar gittiğini belirtti. Olayın önünüzdeki günlerde resmi ağızlardan duyurulması bekleniyor. (Fırat İnan - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir