• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van\'da yayınlanan bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberler şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Üç Aylar Bereket Oldu
Fakirlikle mücadelede etkin bir çalışma yürüten Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği Mayıs ayında muhtaçlara ulaştırdığı yardımları bir rapor şeklinde kamuoyu ile paylaştı.

 

Hazırlanan kapsamlı bir raporla Mayıs ayı boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları kamuoyuna duyuran ve şeffaflığa çok önem verdiklerini dile getiren Van Rahmeteli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Yıldırım, \"Mayıs ayında toplamda 190 aileye gıda yardımı, 111 aileye hijyen paketi, 26 aileye1.5 kg lık paketlerde kırmızı et yardımı, 92 ailenin 616 ferdine toplamda 29.985 TL tutarında elbise dağıtımımız oldu. 1 adet çamaşır makinesi 1 adet süpürge makinesi muhtaç ailelere verilmesine aracılık ettik\" dedi.

 

YYÜ\'den Çevre Dostu Bilimsel Proje
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nahit Aktaş ve Çanakkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Şahiner tarafından, \"Değerli Metallerin Sulu Ortamlarda Geri Kazanımı\" projesi kapsamında, altının ayrıştırılmasında kullanılan siyanürün yerine geçebilecek bir madde üretildi.
\'Nano Sarraf\' adı verilen çalışma ile hem insana, hem de çevreye büyük zararları olan siyanür kullanımının ortadan kalkacağı belirtildi.

 

Vangölü Ekspres: Halk Kütüphanesi Yeniden Hizmete Açıldı
Van\'da yaşanan2 büyük depremin ardından kapatılan halk kütüphanesi yeniden hizmete açıldı.

 

Öğretmen ve Öğrenciler El Ele Okullarını Yeniliyorlar
Van\'ın Çaldıran ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu\'nda el ele veren öğretmen ve öğrenciler, okulda birer işçi gibi çalışarak tadilat ve onarım çalışması yapıyorlar.

 

Van Postası: İran İle Türkiye Üniversiteleri İşbirliğinde İlk Adım Atıldı
Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) Rektör Prof. Dr. Peyami Battal Başkanlığında oluşturulan 30 kişilik heyet İran\'ın Tebriz kentinde bulunan Tebriz Üniversitesi yetkililerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda iki üniversite arasında işbirliğini geliştirilecek yollar masaya yatırıldı.

 

Van\'da 2012 Yılı Hac Kesin Kayıtları Başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılında kutsal topraklara gitmek için müracaat eden adaylar arasında çekilen kura neticesinde hacca gitme hakkı elde eden vatandaşların kesin kayıtları başladı.

 

Van Havadis: YYÜ, İran\'la İşbirliği Yaptı
Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) Rektör Prof Dr. Peyami Battal Başkanlığında oluşturulan 30 kişilik heyet İran\'ın Tebriz kentinde bulunan Tebriz Üniversitesi yetkililerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda iki üniversite arasında işbirliğini geliştirilecek yollar masaya yatırıldı.

 

Gazete Van: PKK\'nin Kaçırdığı Köylülerin Ailelerinden İHD\'ye Başvuru
Ağrı Dağı\'nın Korhan Yaylası\'nda yol yapım çalışması sırasında 1 hafta önce PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen 10 kişiden 3\'ünün ailesi, yakınlarının serbest bırakılması için İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi\'ne başvurdu.

Van\'da Seyir Halindeki Araç Yandı
Van\'da seyir halinde ile alev alan bir otomobil yanarak hurdaya dönerken, olayda ölen ya da olmadı.

 

Merkür Haber: İşte İl Olmaya En Yakın 6 İlçe, Erciş İl Olabilecek mi?
Polatlı\'dan Bodrum\'a, Fethiye\'den Anamur\'a kadar çok sayıda ilçenin il yapılması talepleri daha önce Meclis gündemine getirilmişti. Ancak bu teklifler gündemden düşmüştü.

 

Halk Kütüphanesi Yeniden Hizmete Açıldı
Van\'da yaşanan 2 büyük depremin ardından kapatılan halk kütüphanesi yeniden hizmete açıldı.

 

Habervan: Van\'daki Zabıta Bıçaklama Olayı.!
Van\'da, seyyar satıcılara yönelik denetim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, 2 belediye zabıta memuru bıçakla ağır yaraladığı tespit edilen ve gözaltına alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

 

Prestij Haber: Yeni Otogar Yapılıyor
Van Belediye Başkanlığı, 2012 yılı projeleri arasında yer alan yeni otogar alanı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir olmaya hazırlanan Van\'a modern ve ihtiyaçlara cevap verebilecek bir otogar kazandırmayı amaçlayan Van Belediyesi, yeni otogarın proje çalışmalarını tamamladı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir