• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Çevreciler: `Bizim İçin Her Gün 5 Haziran`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Dernek olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsedilen açıklamada, her zaman gönüllülük temelinde çalışmaların yapıldığı ifade edildi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nün kendileri için anlamlı olduğunu söyleyen Argünağa, yazılı açıklamasında; "Ancak sorumluluk bilinciyle hareket eden bizler için her gün 5 Haziran`dır. Halkımızın sağlığını, kentimizin daha güzel yarınlarını savunmaya devam edeceğiz. Bu temelde çalışmalar yaparken çevreye zarar veren, toplum sağlığıyla oynayanların karşısında olacağız. Kim olursa olsun çevreye zarar verecek herkes, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği`ni karşısında bulacaktır" dedi.
 
Batman`ın tüm çevre sorunlarını bildiklerini ve hazırladıkları Batman Çevre Raporu`nda tüm sorunların çözüm önerileriyle yer aldığını belirten Argünağa, çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:
 
-Maliye Bakanı`na sunulan İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçirilmelidir.
-Batman Çayı suları kontrol altına alınmalı, tarım arazileri korunmalı, Batman Çayı Havzası Islah Projesi, Koru Park Projesi çalışmaları start almalıdır.
-Batman`ın tüm semtlerine doğalgazın ulaştırılması çalışmaları hızlandırılmalıdır.
-Batman Sol Sahil Sulama Kanalı`nın temiz tutulması sağlanmalı, çevre düzeni ile kanal çevresi piknik alanları haline getirilmelidir.
-Batman halkının sağlığı için hijyen koşulları uygun yeni bir mezbahana hizmete açılmalıdır.
-Batman`a kazandırılacağı açıklanan Katı Atık Projesi hayata geçirilmeli, kent çöplerinin ayrıştırılması için gereken çalışmalara başlanmalıdır.
-Kentteki tüm yeşil alanların envanteri çıkarılarak kamuoyuna açıklanmalı, geçmişteki imar facialarının yaşanmaması için gereken duyarlılık gösterilmelidir.
-Tüm parkların sürekli temiz tutulması sağlanmalı, halkımızın dinlenme alanlarının korunması için gereken tedbirler alınmalıdır.
-Kentin muhtelif yerlerindeki çöp evler, eskici evlerin kent dışına taşınması için Batman Kent Konseyi`nin aldığı karar hayata geçirilmelidir.
-Halkımızın tükettiği içme sularının analizleri düzenli olarak yapılmalı, fenol takibi sürdürülmelidir.
-Kent merkezindeki 200 kilometrelik kanserojen asbestli su borularının acilen değiştirilmelidir.
 
Açıklamasının sonunda Argünağa, çevre sorunlarının takipçisi olacaklarını ve önümüzdeki süreçte Batman`ın tüm çevresel sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin alınacağı bir `Çevre Çalıştayı` düzenlemek istediklerini ifade etti. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir