• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Advan, Yeniden Seçildi
Erdoğan\'ın da katıldığı kongrede Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığa yeniden seçilen Halit Advan, \"İnkar edilen, varlığı kabul edilmeyen, kart ve kurt diye istihza edilen Kürt dili ve Kürt varlığı kabul edilmiş, milli birlik ve kardeşlik projesi ile Kürt açılımı Ak Parti döneminde gerçekleşmiştir\" dedi.

Diyarbakır Söz: Hem Taşlıyoruz, Hem Gidiyoruz
MÜSİAD Diyarbakır Şubesi\'nin küçük ve orta ölçekli esnaflar ile kenti saran büyük marketlerle ilgili yaptığı tüketici anketinden ilginç sonuçlar çıktı.

Güneydoğu Güncel: Çiftçiler Mağdur
Diyarbakır\'da hububat üreticileri, her yıl ürettikleri ürünleri özel sektöre satıp, karşılığında aldığı faturalarla \'Hububat Destekleme Priminden\' faydalanıyordu.

Lice\'de Mayın Patladı: 2 Şehit
Diyarbakır Lice\'de mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu. Meydana gelen mayın patlamasının ardından bölgeye helikopterlerle asker sevkiyatı yapıldı.

Uzmanlar Uyardı
Yaz aylarında, sıcak ve neme bağlı olarak kalp ve dolaşım sistemi üzerinde baskı artmasıyla kalp krizi riskinin yükseldiği belirtildi.

Güneydoğu Ekspres: Bir Kapak İle Engelleri Aşalım
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü\'ne bağlı izciler, aylarca biriktirdikleri yaklaşık 600 bin kapağı, Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi\'ne teslim etti. Teslim töreninde konuşan İl İzci Kurulu Başkanı Masum Mermertaş, sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Geçen yıl yaptıkları bir avuç iyilik projesi ile tonlarca gıda toplayıp ihtiyacı olan ailelere dağıttıklarını belirten Mermertaş, bu yıl da \'Bir kapak ile engelleri aşalım\' kampanyası ile yaklaşık 600 bin kapak topladıklarını, bu sebeple bir nebzede olsa ihtiyacı olan engelli vatandaşlara yardım ettikleri için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir