• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
D.Ü.Hastaneleri`nde TSE `Gözetim Tetkiki`  Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Geçtiğimiz yıl TS-ISO-EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve bayrağını alan Dicle Üniversitesi Hastaneleri`nde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından TS-ISO-EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin "Gözetim Tetkiki" gerçekleştirildi.
 
2 Haziran 2011 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü`nden alınan belgenin devam edip etmeyeceğini kararlaştırmak için yapılacak olan tetkikin açış toplantısı D.Ü. Hastaneleri toplantı salonunda yapıldı.
 
Toplantıya TSE tetkik ekibi, hastane üst yönetimi, kalite koordinatörlüğü ve kalite süreç takipçileri katıldı. Toplantıda konuşan TSE Baş Tetkikçisi Ertuğrul Altındağ, tetkikin detay programını ve izlenecek yolu anlattı. Toplantının devamında D.Ü. Hastaneleri Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Murat Biçimli de kalite çalışmaları hakkında brifing verdi. Daha sonra üç bölüme ayrılan tetkik ekipleri hastanelerin değişik yerlerinde tetkike başladılar. İki gün süren tetkik sonrasında TSE Baş Tetkikçisi Ertuğrul Altındağ yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:
"Dicle Üniversitesi Hastanelerinde son yıllardaki kalite çalışmaları sonucunda fark edilir bir gelişimin olduğu aşikârdır. Denetimlerimizde ve vatandaşlar ile sohbetlerimizde bu gelişim görülmektedir. TSE olarak bu gelişimden çok mutluyuz. Bu gözetim tetkikinde hiçbir majör hata tespit edilmemiştir. Ayrıca, üstün gayretleri ile kısa sürede hastanelerde kaliteli hizmet sunumunu gerçekleştiren hastane üst yönetimine ve tüm kalite ekibine bir vatandaş olarak da teşekkür ederim." (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir