• DOLAR 32.512
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2480.924
  • ...
Hamas ve Fetih Tekrar Görüşmelere Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas ve Fetih hareketleri yarın (5 Haziran Salı) Mısır`ın başkenti Kahire`de ulusal birlik hükümetinin bakanlarının belirlenmesi için istişare toplantılarına başlayacaklarını ilan etti.

Hamas Hareketi liderlerinden İsmail Rıdvan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas ve Fetih hareketlerinden heyetlerin Kahire`de yarın kurulacak birlik hükümetinin bakanlıkları için muhtemel isimleri istişare etmek üzere bir araya geleceklerini söyledi.

Bakanlıkları üstlenecek isimler için kriterlerin daha önceden belirlendiğine işaret eden Rıdvan, bakanların Batı Yaka ve Gazze`deki hükümetlerin herhangi birinde görev almamış ve gerekli yeterliliğe sahip bağımsız isimler arasından seçileceğini ifade etti.

Daha önce üzerinde anlaşma sağlanan noktalara uyulmasını ve görüşmelerin olumlu havada geçmesini, işlerin yolunda gitmesini ve 20 Haziran`a kadar hükümetin kurularak Abbas ile Meşal tarafından söz konusu tarihte ilan edilmesini dileyen Rıdvan, Hamas Hareketi`nin ulusal uzlaşının sağlanması yolunda oldukça esnek davrandığını söyledi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Cemal Muheysin de, Kahire`deki toplantıda bakanlıklar için isimler üzerinde istişare yapılacağını ve hükümetin görevinin Gazze`nin yeniden imarı ile seçimleri gerçekleştirmek olacağını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir