• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Türkiye`nin En`leri Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın, çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürütmekte olan belediyelere, köylere,organize sanayi bölgelerine ve sanayi tesislerine yönelik düzenlediği "Türkiye`nin en temiz kenti", "Türkiye`nin en temiz köyü", "Türkiye`nin en temiz organize sanayi bölgesi" ve "Türkiye`nin en temiz sanayi tesisi" yarışmaları sonuçlandı.
 
Türkiye`nin en temiz köyü yarışmasında birinciliğe İzmir`in Bademli köyü seçildi. İkinciliğe Kahramanmaraş`ın Hacıağalar köyü ve üçüncülüğe ise Kırklareli`nin Armağan köyü seçildi. Seçilen köylerdeki İzmir, Kahramanmaraş ve Kırklareli il özel idarelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çöp toplama aracı hediye
edildi.
 
Büyükşehir Belediyeleri Arasında İstanbul İpi Göğüsledi
Türkiye`nin en temiz kenti yarışmasında büyükşehir belediyeleri kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinciliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi ikinciliğe ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi de üçüncülüğe layık görüldü.
 
Türkiye`nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olanbelediyelerde birincilik ödülünü Denizli Belediyesi, İkincilik ödülünü Bolu Belediyesi ve üçüncülük ödülünü Kütahya Belediyesi kazandı.
 
Türkiye`nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde birinciliği Didim Belediyesi, ikinciliği Eğirdir Belediyesi,
üçüncülüğü Çiftlikköy Belediyesi elde etti.
 
Türkiye`nin En Temiz Organize Sanayi Bölgesi Kocaeli ve Ankara`dan

Türkiye`nin en temiz organize sanayi bölgesi yarışmasında Kocaeli Gebze OrganizeSanayi Bölgesi ve Ankara ı. Organize Sanayi Bölgesi birinci seçilirken, Kocaeli TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ikincilik ödülüne, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ise üçüncülüğe layık görüldü.
 
Türkiye`nin en temiz sanayi tesisi yarışmasında Çimsa çimento sanayi kazanırken,ikiciliği Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi, üçüncülüğü Ford otomotiv sanayi kazandı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen yarışmanın sonucunda seçilen köylere ödül olarak Çevre Beratı, bilgisayar ve yazıcı, büyükşehir belediyelerine"Çevre Beratı", belediyelere "Çevre Beratı" ve vidanjör, en temiz organize sanayi bölgesi ve en temiz sanayi tesisi yarışmalarında dereceye girenlere "Çevre Beratı"
hediye edildi.( Ayetullah Turgut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir