• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrencilerden Konsolosluğa Beyaz Kefen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman Öğrenciler, Beşar Esad diktatörlüğüne karşı ayaklanan Suriye halkının yanında olduklarını belirtti. Teşvikiye Camii`nde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, Suriye Konsolosluğu`na yürüdü. Burada yaptıkları açıklamaların ardından konsolosluğa beyaz kefen bırakan Müslüman Öğrenciler, sık sık "Katil Beşar Suriye`den defol", "Diktatörler tek tek devrilecek", "Yaşasın küresel intifada", "İşbirlikçi iktidar istemiyoruz" sloganları attı.

Türkiye`de yaşayan Suriye`li öğrenci Şeyma Civan, Suriye yönetiminin sınırları korumak için kullanılması gereken ağır silahları sınırlardan çekerek, meydanlarda, şehir merkezlerinde kullandığını ve diktatörlüğe karşı ayaklanan halkın üzerine bu silahlarla ateş açıldığını belirtti. Suriye`de 1000`i aşkın şehit ve 10 bini aşkın kayıp ve tutsak bulunduğunu söyleyen Civan, "Gösterilere ve halkın birliğine evet, mücadeleye devam" dedi.

Öğrencilerden Enes Kuşçu ise, "Diktatör Esad rejimine karşı direnişi sahipleniyoruz ve Suriye`ye dış müdahale olasılığına şiddetle karşı çıkıyoruz" dedi. Suriye`deki duruma rağmen Esad yönetimiyle oldukça iyi ilişkiler içinde olan Türkiye ve İran hükümetlerinin katliama ortak olmama noktasında harekete geçmelerini istediklerini belirtti.

Yapılan ortak basın açıklamasında ise Serdar Taybova, Suriye ordusunun karşılaştığı direniş karşısında şaşkına dönmüş durumda olduğunu söyledi. Taybova, "Bizler bugün Arap`yla Kürt`üyle, Alevi`si, Sünni`si, Hristiyanı`yla tüm Suriye halkının ortak bir mesaj etrafında birleştiğini görüyoruz. Suriye halkı `Meydan Okuma Cuma`sı` olarak ilan ettiği bugün, her cuma haykırdığı gibi haykırıyor; Eş Şaab Yurid İskatun Nizam!" şeklinde konuştu.

Türkiye hükümetine seslenen Taybova, şöyle konuştu: "Türkiye bilmelidir ki bölgesel güç olma hesapları kan ve gözyaşı üzerinden gerçekleşemez. Türkiye hükümeti Suriye ile ilişkileri derhal kesmeli!"

ETHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir