• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Bingöl`de Kene Vakaları Ürkütüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Sancaklı Köyünde yaşayan Halim Camuka (36), geçtiğimiz günlerde kene tarafından ısırıldı.
 
Olayın üzerinden birkaç gün geçince baş ağrısı, yüksek ateş ve bulantı şikâyetleri başlayan Camuka, yakınları tarafından Bingöl Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Burada tetkikleri yapılan Camuka, tedavi altına alındı.
Tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesi`nde durumu ağırlaşan Camuka, KKKA şüphesiyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Muhtar Çingay: Köylü Tedirgin, Koruyucu Önlemler Alınsın
Sancaklı köyü muhtarı Zeki Çingay, köyde kenelerin korku saldığını belirterek şunları söyledi: "Havaların ısınmasıyla kene sayısında artış yaşandı. Gördüğümüz her keneye zararlı gözüyle bakıyoruz. Köyümüzde ikamet eden Halil Camuka`nın kene ısırması nedeniyle fenalaşmasından sonra tedirginlik biraz daha arttı. Köyümüzün temel geçim kaynağı hayvancılık olduğu için sıkça hayvanlar ile temas oluyor. Bu da kene ısırması riskini arttırıyor. Şuan tedirginlik içersindeyiz. Yetkili mercilerin köyümüzde koruyucu önlemler almasını istiyoruz" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir