• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
ADANA - Tüm sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi, 2012 AB KOBİ Haftası Programı çerçevesinde "İthalat ve İhracatta Dikkat Edilecek Hususlar" konulu seminer düzenledi.
 
Seminerde konuşan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, bölgenin kalkınması için markalaşmanın önemine değindi. `arkalaşmalıyız` diyen Köse, üretilen hammaddenin son tüketim noktasına kadar bölgemizde yapılması ve bu hususta kurumların ortak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Seminere konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisi Ender Yeşil, dış ticaret mevzuatı, dış ticaret teslim şekilleri, ödeme şekilleri, akreditif, kalite belgeleri, kambiyo işlemleri, dış ticarette devlet destekleri, gümrük işleri, AB Gümrük mevzuatı, yeni pazar arayışları, risk analizleri gibi konular ile uluslar arası pazarlarda fiyatlandırma, lojistik, konularında işadamlarını bilgilendirdi. Yeşil, seminerde gerek ihracatçının, gerekse ithalatçının bulundukları ülke kanunlarına göre ihraç, ya da ithal belgelerinin bulunması gerektiğini vurguladı. (Ayhan Kaya-İLKHA)