• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
israilli Komutanlara 9`ar Kez Müebbet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dört sanığın 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşmasında 490 müşteki-mağdurun ifadeleri alınacak ve duruşma 6-7 ve 9 Kasım olmak üzere 3 gün sürecek.

İddianeme gönderilecek

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci’nin 2 yıl süren soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame iki hafta önce İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianameyi kabul eden mahkeme tensip zaptını hazırladı. Tensip zaptında, İsrail vatandaşı olan sanıklar İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin’e İngilizce’ye çevirilecek iddianamenin bir suretinin ve duruşma gün ve saatini bildiren yazının gönderileceği ifade edildi.

Barodan avukat atanacak

Tensip zaptında şüphelilerin savunması için CMK 150/3. maddesi gereğince İstanbul Barosu’na yazı yazılarak avukat atanmasının isteneceği bildirildi. Zabıtta ayrıca, duruşma günü İbranice bilen tercüman bilirkişi listesinden seçim yapıldıktan sonra davetiye çıkarılması istendi. 6 Kasım’da başlayacak duruşmalar, 7 ve 9 Kasım’da da devam edecek. İlk gün 72, ikinci gün 75, son gün ise 39 olmak üzere 186 kişinin ifadesi alınacak. Mahkeme İstanbul dışında ikamet eden 314 kişinin ifadelerinin alınması için bulundukları illerdeki adliyelere yazı yazılmasına da karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir