• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Bilge Eğitim Derneği Gençlik Şöleni Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Çok Katlı Oto Park Düğün ve Konferans Salonu`nda saat 16.30`da Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, şiir dinletisi, kısa tiyatro gösterimi ile devam etti. İlahi sanatçıları Mustafa, Derviş Madsor ve Özcan şölene renk kattı.
 
Gençlerin ilgi gösterdiği programda şeytanın hileleri ile ilgili kısa bir tiyatro oyunu sahnelendi. Şeytanın gençler üzerindeki çalışmasını konu alan tiyatro oyunu, izleyicilerden yoğun ilgi gördü.
 
Programda İdeal Gençlik konulu bir konuşma yapan Salih Güzel, "Başta ABD olmak üzere batılı ülkeler, gençleri İslamdan uzaklaştırmak için ellerindeki bütün imkanları sarf ediyorlar. Bizim yapmamız gereken sosyal hayatın her alanında Allah`ın emirleriyle hareket etmemizdir" dedi.
 
Resulullah`ın (sav) 14-15 yaşına gelen gençlere önce imanı ve Kur`an`ı öğrettiğini ifade eden Güzel, "Resulullah gençlere çok değer veriyordu, her alanda onlarla birlikte hareket ediyordu. Eğer dünyada rahat etmek istiyorsanız sünnete sımsıkı sarılmamız lazım. Yükümüz ağırdır Dünyaya hakim olmak istiyorsak, Resulullah`ın hayatını örnek almamız lazım. O yüzden siz gençlerin okuması lazım, boş vaktini değerlendirmesi lazım ve gerekirse uykumuzdan vermemiz gerekir" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının ardından Güzel, "Bütün dünya bizi bekliyor, o yüzden en iyi şekilde hazırlanmamız gerekir. Kıyamet gününde o dehşetli anda arşın gölgesinde gölgelenenlerden biri de Allah için birbirini seven gençlerdir" dedi.
Gençlik Şöleni programı, hediyeli çekilişlerin ardından çekilişi kazananlara hediyelerinin verilmesi ile program son buldu.
 
Program ile ilgili Bilge Eğitim Derneği Bilge Der Genel Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Allah`a hamdolsun bu derneği kurduğumuzdan beri gençlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Güzel bir katılım oldu ve her şey gençler tarafından yapıldı. Eğitim yılının son bulmasıyla gençlerimizin aşırı yorgunluk ve streslerini atmaları için Bilge-Der olarak böyle bir programı yapmayı gerekli gördük. Bu programdan amacımız helal dairede gençlerimizin eğlenebilecekleri ortamı hazırlamak, ayrıca aralarında muhabbet, sevgi ve kardeşliği tesis etmektir" ifadelerini kullandı. (Fatih Akgül, M.Enes İmir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir