• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Bu Özelliği İle Dünyada Tek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Radara yakalanmama özelliğine sahip ``tek`` bot olduğu belirtilen sahil güvenlik botu, İstanbul Tuzla`daki tersanelerde üretiliyor.

Merkezi Bartın`da bulunan Armoni Tersaneleri, kurşun geçirmeme, radara yakalanmama ve saatte 75 mil hız yapabilme gibi özelliklerin hepsini bünyesinde barındıran tek sahil güvenlik botunun üretimini Tuzla`daki tersanesinde gerçekleştiriyor.

Armoni Tersaneleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, kullandıkları özel bir yalıtım ve izolasyon malzemesi sayesinde, botlara radara yakalanmama özelliği eklediklerini belirterek, ``Yanmaz, batmaz, kurşun geçirmez ve radara yakalanmayan özelliğiyle bot yapım teknolojisinde ABD, İsrail ve Almanya gibi ülkelerle yarışıyoruz. Dünyada kurşun geçirmez, radara yakalanmayan ve saatte 75 mil hız yapabilen özelliklerin hepsine sahip tek sahil güvenlik botu, sadece ülkemizde, tarafımızca imal edilmektedir. Diğer özelliklere sahip botlar, başka ülkelerde kısmen imal edilse de radara yakalanmayan bot imalatı, ülkemiz dışında dünyanın başka bir yerinde yok. Bu botlar, bir anlamda hayalet uçaklar gibidir`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir