• DOLAR 32.503
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2480.139
  • ...
Has Parti`den Başsağlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Has Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak, PKK/BDP yandaşlarının Mustazaf Der Yüksekova Şubesini basarak, dernek başkan yardımcısını öldürmesiyle ilgili açıklama yaptı.

"Kardeşimize Allahtan rahmet, ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum" diyen Parlak, "Bölgemiz çok hassas bir süreçten geçmektedir. Bazı gizli ellerin bölgede farklı düşünce ve yapılara izin vermemesi ve onlara yönelik saldırı girişimlerinde bulunmasını tasvip etmek mümkün değildir" dedi.

Kendisi için özgürlük isteyenler bir başkasının özgürlüğüne yönelik şiddet girişiminde bulunmaması gerektiğini ifade eden Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü, "Herkes özgürce dilediği çalışmaları ve dilediği faaliyetleri yapmalıdır. Başkasının hayat hakkına yönelik şiddet eylemleri ortamı germekten başka bir işe yaramaz. Bölge güç gösterisinin olduğu bir alan olamamalıdır. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalınırsa, bölgemiz içinden çıkılmaz bir hal alır. Böyle bir durum Kürtleri giderek böler ve daha başka sonuçların ortaya çıkması ile karşı karşıya bırakır ki, Bundan zararlı çıkacak olanlar Kürtlerdir."

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir