• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Batman`da HTT-TRK Eğitimi Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi yaptığı yazılı açıklamada Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Bölge Eğitim Merkezi TRK Eğitmenleri tarafından Batman`da eğitim verdiklerini açıkladı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 11Nolu ASM (Eğitim Sağlık Ocağı ) Eğitim Salonu`nda HTT-TRK (Hemşire, Tekniker ve teknisyenlere yönelik Travma ve Resüsitasyon Kursu) eğitimi düzenlendiğini belirten Bodakçi, "Gerçekleştirilen eğitimlerin temel amacı, karşılaşılacak acil vakalara yönelik tıbbi müdahalelerle ilgili teorik, daha sonrasında ise pratik eğitimler verilmesidir. Sağlık çalışanlarının mesleki becerilerini geliştirebilmeleri için belirli dönemlerde bu tür eğitimlere katılması gereklidir." dedi.

Bodakçi açıklamasında, "Eğitime; Batman merkez ve ilçe 112 AASH İstasyonlarında görev yapan,4 Sağlık Teknikeri, 22 Sağlık Teknisyeni (ATT) olmak üzere toplam 26 kişi katılmış olup, 4 gün süreyle verilen eğitimlerin ardından yapılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanların sertifika almaya hak kazanmışlardır. Bu gibi eğitimlerimiz hizmet kalitemizi artırmak için belirli dönemlerde yapılmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir