• DOLAR 32.512
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2498.411
  • ...
Sigara Üretimi Yasaklansın Girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, sigaranın her yıl adeta bir katliam yaptığı belirtilerek "Sigara üretimi insanlık suçudur" adı altında bir imza kampanyası başlatıldı.


Sigara üretiminin son iki yüz yılda milyonlarca insanın hayatına mal olduğunu söyleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, sigara endüstrisinin her yıl milyarlarca dolar kazanırken tüm dünyada 6 milyon insanın ölümüne yol açtığını söyledi.

Her yıl milyonlarca insanı öldüren sigaranın gerçek bir soykırım yaptığını ifade eden Balcı, "Hangi kanun maddesi her yıl milyonlarca kişiyi öldüren bir katilin bu eylemini sürdürmesine izin verebilir? Sigara 21`inci yüzyılın en büyük katilidir. Bu maddeyi üreterek insanlığa karşı suç işlendiğini iddia ediyoruz. Bunun için bir imza kampanyası başlattık" diye konuştu.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla Taksim Meydanı`nda üç gün boyunca imza kampanyası yürüttüklerini ve binlerce imza topladıklarını ifade eden Balcı şöyle konuştu:

"Şimdi bütün Türkiye`de bu konuyla ilgili imza toplayacağız. Bu imzaları TBMM, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü`ne göndereceğiz. Aramızdan her gün kardeşlerimizi, yakınlarımızı alan sigaraya artık daha fazla tahammül etmeyeceğiz."

Balcı imza kampanyasını sanal aleme de taşıdıklarını belirterek, yesilay.org.tr ve http://imza.la/sigara-uretimi-insanlik-sucudur linklerinden imza atılabileceğini de sözlerine ekledi.

Rotahaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir