• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
MHP Milletvekilinin Başörtü Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde iki MHP Milletvekiline ait gayri ahlaki kasetlerinin ortaya çıkmasının ardından şimdi de Kürşat Atılgan`ın Binbaşı olduğu dönemde başörtülü bir bayanı nasıl izlettiği şok bir belgeyle ıspatlandı.

MHP Milletvekili Kürşat Atılgan`ın Tuğgeneral olduğu dönemde, Renault Flash marka bir otomobilin arka koltuğundaki "türbanlı"nın peşine düştüğü ortaya çıktı.  Abdullah Öcalan`la Şam`da aynı binada oturduğu ve MİT`in Öcalan`a yönelik operasyonunu deşifre eden telefon konuşmasını yaptığı iddiaları ile gündemde olan MHP`li emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan`la ilgili şok bir belge daha ortaya çıktı.

Eskişehir`deki Albay`da yakalandı
 

MHP`li Atılgan`ın başörtü tahammülsüzlüğünü ortaya koyan belge bir ihbar sonucu Eskişehir`deki evinden Balyoz Darbe Planı ile ilgili yeni belgeler çıkan ve tutuklanan emekli Albay Hakan Büyük`ün evinden çıktı. 22 Kasım 2004 tarihli ve Kürşat Atılgan imzalı belge, MHP Milletvekili Atılgan`ın, evine başörtülü misafir gelen TSK personelini bile aylarca takip ettirdiğini ortaya koyuyor.

Askeri İstihbarat 3 ay `türban` çalıştı
Olay, 25 Temmuz 2004 Pazar günü Yıldıztepe Alarm İskan Tesisleri Nizamiyesi`nden içeri Renault Flash marka bir otomobilin girmesiyle başlıyor. Otomobilin arka koltuğunda türbanlı bir bayanın oturduğunun tespit edilmesi üzerine 3 ay sürecek geniş kapsamlı operasyona start veriliyor. Türbanlı bayanın araçtan indikten sonra girdiği lojmanın Başçavuş Mehmet İffet Töre`ye ait olduğu tespit edildikten sonra türbanlı bir bayanın içinde oturduğu aracın da plakasından (05 DV 638) sahibinin kim olduğu araştırılıyor. Aracın Başçavuşun kardeşi Ferhat Töre`ye ait olduğunu tespit eden askeri istihbarat, aracı "türbanlıyı taşıma anında" diğer erkek kardeş Rafet Töre`nin kullandığını büyük bir başarıyla tespit ediyor.

`Eşi türbanlı mı` - `tokalaşıyor mu`
3 ay süren takibin belgesinde, izlemenin "personelin durumunun netleştirilmesi" amacıyla yapıldığı iddia ediliyor. Bu çerçevede Başçavuş Töre`nin birlik içi yaşantısı, arkadaş ilişkileri ve davranışlarının yakın takibe alındığı belirtiliyor. İlk inceleme Töre`nin eşi üzerine yoğunlaştırılıyor ve "başının açık, giyim kuşamıyla modern" biri olduğu tespit ediliyor. Daha sonra el sıkıp sıkmadığına bakılıyor. Başçavuş`un eşi bu testten geçince, evinde "dini içerikli süs eşyası" aranıyor.

Yetmedi `alkol` ve `isim` testi yap
Bu tip bir süs eşyası da tespit edilemeyince en zor aşamaya geçiliyor: Alkol Testi... Bunun için geriye dönük araştırma yapılıyor ve Başçavuş`un 2004 Şubat`ına ait görüntüleri bulunuyor. Üniteler Komutanlığı`nın gecesinde Başçavuş Töre`nin eşiyle dans ettiği ve alkol kullandığı kamera görüntülerinden tespit ediliyor. Bu görüntülerden 13 adet fotoğraf karesi çıkartılıp dosyaya konuyor. Başçavuş ve ailesi alkol testinden geçtikten sonra sıra çocuklarına geliyor. Çocuklarının isimleri ve okulları "tespit" edilerek belgeye ekleniyor.

 

MHP`nin yeni paşası Alan da türban fişçisi
MHP`NİN tartışmalı biçimde aday yaptığı Balyoz Davası tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan`ın da benzer bir çalışması ortaya çıkmıştı. Engin Alan`ın Kolordu Komutanı olarak imzaladığı 24 Aralık 2002 tarihli `Kişiye Özel` damgalı `Kategorili Personel İşlemleri ve İrticai Faaliyetler` başlıklı yazıda, 2002 seçimleri sonrasında irticai faaliyetlerde artış olduğunu savunularak "Resmi bayram, bayramlaşma ve yemekli toplantılara eşleri ile birlikte katılmaktan kaçınan personel üzerindeki takip ve kontrolün yoğunlaştırılması", "TSK personelinin takip edilmesi ve ev ziyaretleri adı altında fişleme ziyaretleri yapılması", "Milli Güvenlik Dersi hocaları aracılığıyla İmam Hatip Liselerinde okuyan kız çocuklarının türban takıp takmadıklarının takip edilmesi" emri veriliyordu. Belgede, Alan, kesinlikle müsamaha gösterilmemesini emrediyordu.

1. Ana Jet Üs Komutanı olarak imzalamış
ARKA koltuktaki türbanlı misafir nedeniyle başlayan 3 aylık araştırma sonucu üç maddede özetleniyor; Personelin eşinin başının açık olması, alkol kullanması ve sicil amirlerinin olumsuz görüş beyan etmemesi. Bu üç madde nedeniyle personelin takibinin bırakılmasına, kontrol altında bulundurulmasına gerek olmadığına karar veriliyor. Kürşat Atılgan, hazırladığı belgeyi 1`inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral sıfatıyla imzalıyor ve personelin alkol aldığını gösterir 13 fotoğrafla birlikte, 1`inci Hava Kuvveti Komutanlığı`na gönderiyor.

Korgeneral Saner`le Albay Atılgan konuştu
 

Abdullah Öcalan`a 1997 yılında MİT tarafından düzenlenen operasyonun deşifre edilmesiyle ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner`in telefonda, Şam Askeri Ateşe`ye operasyonu telefonda anlatması üzerine Suriye İstihbaratı El Muhaberat`ın operasyonu deşifre ettiği ortaya çıkmıştı. O dönem Askeri Ateşe`nin MHP`li Kürşat Atılgan olduğu ortaya çıktı. Atılgan "konuşmadım" demişti.
 

Öcalan`la aynı caddede oturmuş Olabiliriz

MHP`li Atılgan`ın Şam`da Öcalan`la komşu olduğu iddia edildi. İlk gün "Öcalan`la aynı binada oturmadığını, belki kendisinden önceki Askeri Ateşe`nin oturmuş olabileceğini" açıklayan Atılgan bir gün sonra geri adım atıp "Şam`da 3 katlı villanın ilk katında oturdum. O bölgede apartman ve villalar vardı. Sanıyorum o (Öcalan) apartmanların birinde kalmıştır` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir