• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...
PKK Bu İşin İçinde Değilse Çıkıp Açıkça Kınasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman Milletvekili adayı İbrahim Güneş, seçim sathı mahalline girildiğinden beri karanlık çevrelerin bölge üzerine her türlü oyunu oynadığını ifade ederek, Yüksekova`da meydana gelen menfur saldırının başta PKK olmak üzere herkesçe kınanması gerektiğini vurguladı.

 

Kınanmadığı takdirde PKK merkezli kabul edileceğini ve çok kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Güneş; "YSK`nın verdiği veto kararıyla başlayan karanlık eylemler Tunceli, Kastamonu ve Yüksekova`da zirve yapmıştır. Özellikle biz Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgeyi karıştırmak isteyen güçlerin prim yapmaması için tüm tarafların itidalli olması ve sağduyudan yana tavır takınması gerekir. En son Yüksekova`da yaşanan ve Mustazaf Der yöneticisinin ölümüyle sonuçlanan olayın çok büyük bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz."ifadelerini kullandı.

 

Kirli ve karanlık odakların bölgede oluşturdukları puslu havadan yıllarca beslendiğinin bilindiğini belirterek, "Şayet PKK bu işin içinde değilse saldırıyı açık ve net bir ifadeyle kınamalıdır. Sorumlularının da cezalandırılması için yardımcı olmalıdır. Allah muhafaza yeniden bir çatışmanın Kürt halkına faturası çok ağır olacaktır" şeklinde konuştu.

 

Biz insanlarımızın katledilmesine razı değiliz diyen Güneş, bu menfur saldırılarda tetiği çekeni de çektireni de büyük bir nefretle kınadığını ifade etti.

Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir