• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kırgızistan Türkiye`ye Elektrik Satmak İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İSTANBUL - Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye`ye gelen Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Türk Hava Yolları`nın misafiri oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu tarafından Genel Müdürlük binasında ağırlanan Babanov, THY yöneticileri ile mini bir zirve yaptı.

Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, "THY ile projeleri konuştuk. Ülkemizde yaşayan Türk öğrencilerle ve Türkiye`deki Kırgız örgenciler için görüştük. Onların sıkıntıları da vardı. Biletlerin biraz pahalı olmasıyla ilgili de konuştuk. THY ile gerçekten somut işbirliği yapılıyor. Ticari kardan ziyade iki ülke arasındaki insanların kaynaşması geleneklerimizin artması işbirliğin daha ivme kazanması konusunda çalışmalar yapılıyor. 2011 yılında İstanbul-Bişkek arasında 65 bin kişi taşındı. Bu iyi bir gösterge. İki ülke arasındaki dostluğun artmasında THY`nin katkısı oluyor." diye konuştu.

Enerji sektörüyle ilgili bir soru üzerine Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Kırgızistan`da enerji üretiminin yüksek seviyede ve çok ucuz olduğunu belirtti. Enerji fiyatlarının düşük olmasının yabancı yatırımları teşvik ettiğini kaydeden Babanov, "Ben bununla ilgili burada görüşmelerde yaptım dev şirketlerle de görüşeceğim. Bunu somut olarak konuşuyoruz." ifadesini kullandı.

Kırgızistan`daki ABD askeri üssün 2014 yılında kapatılacağı yönünde haberlerin çıktığının hatırlatılması üzerine Babanov, bu konunun görüşüldüğünü söyledi. Askeri üsle ilgili 2014 yılında bizim bir anlaşma olduğunu hatırlatan Babanov, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu üs kalıyordu yalnız 2014`den sonra ne olacağı konuşuluyor. Özellikle Bağımsız Devletler Topluluğunda kolektif güvenlik teşkilatı var. Görüşmeler esnasında değerlendirilecek."

Konuşmalar sonrası Topçu, Kırgızistan Başbakanı’a uçak maketi, Babanov`a ise ibrik hediye etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir