• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Adana`da Hafizeler Taç Giydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan Müftülüğüne bağlı Yatılı Hacı Menekşe Hatun Kız Kuran Kursundan mezun olan 8 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Seyhan Müftüsü Halil Uzun Hafız yetiştirmenin zorluğuna, bu evlatlarımızın zoru başardığına değinerek, Tüm zorluklara rağmen de sayılarının artacağına ümidim tamdır.Bu yönde de çalışmalarımız vardır. Kur`an Kursları huzurun teminatı, kardeşliğin simgesidir. Kur`an kursları bunlar yürüyen Kuranın yanında yaşayan Kuran olurlar. Kuran dostu Allah`ın da dostudur. Biz de Allah dostu kardeşlerimizi taçlandıralım istedik. Hafızlarımıza, ezberindeki Kuran`ı hayatlarına tatbik etmelerini temennisiyle, onları yetiştiren hocalarına ve destek olan ailelerine teşekkür ederim" dedi.

 

Fatma Zehra Çurabaz ise konuşmasında hafızlığın günümüzdeki önemini ve bu gençlerimiz için ellerinden geleni yaptıklarını, bayan kuran kursu öğretmenlerinin daha gayretli ve daha özverili çalıştıklarını ifade ederek İl Müftüsü İsmail Canbolat ve İlçe Müftüsü Halil Uzun`a teşekkür etti.
Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat ise Kur`an-ı Kerimi tilaveti ve hafızlığın önemine dikkat çekti. Canpolat, Kur`an-I Kerim "Oku" emriyle başlıyor Kur`an Allah`ın kelamıdır. Tamamını ezberlemek hafız olmak Allah`ın büyük bir lütuftur. Sayımız inşallah daha da çoğalır. Temennisinden sonra Seyhan Müftüsü Halil Uzun`a emeğinden dolayı teşekkür etti.

 

Seyhan Diyanet Vakfı Şubesi Mezun olan Öğrencilere 500 Tl.Lik hediye ve esnaflar adına birer Cumhuriyet Altını sundu. Hediye ve altınları Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat`ın Eşi Emine Canbolat ile Seyhan Müftüsü Halil Uzun`un eşi Hatice Uzun beraber taktılar. Bunların dışında çok çeşitli altın ve hediyeler merasimi takip edenler tarafından da Hafız Öğrencilere takılması büyük takdir topladı.

Program ilahi korosunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler, Efendimizin merhametiyle alakalı hadis canlandırması, hafızların kendilerini tanıtımı program hafızlarımızın okuduğu aşır, okunan şiirlerle ve taç takma merasimiyle son buldu.

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir