• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Bem-Bir-Sen: `Zabıtalara Yapılan Saldırı Kabul Edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Zabıta memurlarına karşı gerçekleştirilen saldırılarla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Van Şube Başkanı Harun Altın, "Zabıtalara yapılan saldırı kabul edilemez" dedi.
 
Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nde görevli zabıta memurlarının, bölge denetleme çalışmaları sırasında seyyar satıcıların bıçaklı saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan Altın, "Bem-Bir-Sen üyemiz zabıta memuru Yusuf Günay ve Tüm-Bel-Sen Üyesi olan Halit Yusufoğlu, günlük denetim çalışmaları sırasında seyyar satıcılarla tartışma yaşadılar. Tezgahların kaldırılmasını isteyen zabıta memurlarına bıçakla saldıran seyyar satıcılar, zabıta memurlarını ağır şekilde yaraladılar. Memurlar olay sonrası ilk olarak özel bir hastaneye kaldırdılar ve durumu ciddi olan Halit Yusufoğlu ise Van Araştırma Bölge Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alındılar" diyerek yaşananları özetledi.
 
Altın açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bem-Bir-Sen Van Şubesi olarak, olayı şiddetle kınıyor ve yaralanan zabıta memurlarına acil şifalar diliyoruz. Zabıta memurlarının görev yaptıkları sırada can güvenliklerinin olmadığını kendilerini savunacak herhangi bir materyale sahip olmadıklarını her zaman söylüyoruz. Bu tarz saldırılar bütün zabıta memurlarının her an başına gelebilecek türden olaylar. Zabıtalara fiili hizmet zammının iş riski bulunmamasından dolayı verilmemesini anlamak mümkün değildir. Can güvenliği olmayan bir meslekte başka ne tür mesleki risk aranmaktadır? Bu kardeşlerimiz sadece kendilerine verilen görevleri yerine getiriyorlar. Görevleri süresince uğramış oldukları şiddet kabul edilebilir değildir. Saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralı arkadaşlarımıza Allah`tan acil şifalar diliyoruz." (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir