• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Almanya Motorculara Savaş Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Hells Angels", "Bandidos" ya da "Outlaws" adlı motorcu grupları işledikleri suçlarla biliniyor. Yolsuzluk, yaralama, silah, uyuşturucu ve insan ticareti hatta cinayetin bile bu tür motorcu gruplarının suç listesinde yer aldığı tespit edilmiş durumda.

Bu tür şiddete yönelen motorcu gruplarının Almanya genelinde 6 bin üyesi var. Dikkat çekenlerin başında "Hells Angels - Cehennem Melekleri" adlı grup geliyor. Üzerinde kuru kafa olan deri ceketleri ve sürdükleri motorları onların özgürlük sembolleri. Polisin tespitine göre bu şiddete eğilimli, tanınan gruplar özellikle birbirlerine karşı çatışmaya her an hazırlar. Motorcular söz sahibi oldukları kentlerde gücü ellerinde tutmak için her şeyi yapıyorlar. Hells Angels ile Bandidos arasında Köln`de yaşanan sürtüşmelerde olayları engellemek için kente yüzlerce polis konuşlandırılmıştı.

Şiddete yönelen motorcu gruplar genelde 40 - 50 yaş arası erkeklerden oluşuyor.

Bir Türkiye vatandaşı iki yıldır kayıp

Geçtiğimiz günlerde Ruhr Bölgesi`nde 49 yaşındaki Bandidos motor kulübü üyesi vurularak öldürüldü. Essen Savcılığı olayı inceliyor. Bölgede bu tür motorcu cinayetleri 2007`de Münster ve 2009`da Duisburg kentlerinde de görüldü. Ruhr Bölgesi`nde klüpler arasında Bandidos`un sözü geçiyor ve Hells Angels bunu engellemek istiyor. Paylaşamadıkları ise genelevlerden ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen para.

Almanya`nın kuzeyinde de motorcular arasında şiddetli olaylar yaşanıyor. Burada ise Hells Angels daha güçlü konumda. Uyuşturucu ticareti nedeniyle Hells Angels motorcuları ile uzlaşmazlık yaşayan bir Türkiye vatandaşı iki yıldır kayıp. Hells Angels`a ait Kiel`deki bir depo bu sebeple polis tarafından günlerdir aranıyor. Kayıp Türkün cesedinin betona gömülü olduğu şüphesiyle binanın temeli parça parça sökülüyor.

Geçtiğimiz hafta polis motorcu gruplarına yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Kiel, Hamburg, Hannover`deki pek çok ev, birahane ve genelevde arama yapıldı. Bu motor gruplarının üyelerinin yakalanması ise güç. Dışarıya kapalı yaşayan grupların üyeleri kesinlikle birbirini ihbar etmiyor. Meselelerini kendi aralarında hallediyorlar. Bu da soruşturmayı güçleştiriyor. Buna karşın nisan ayında Hells Angels`ın Köln`deki iki kulübü kapatılabildi. Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel şiddet eğilimiyle tanınan motorcu kulüplerinin tümden kapatılması için girişim başlatmayı planlıyor.

dw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir