• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Davos`tan Erdoğan`a Açık Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davos`ta yaşanan ``One Minute`` krizinin ardından, İstanbul`da Davos düzeyinde uluslararası bölgesel zirve yapma kararı alan Dünya Ekonomik Forumu`nun Avrupa ve Orta Asya Bölgeleri Başkanı Stephan Kinnock, ``Türkiye`yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye`nin yeniden Davos`ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur`` dedi.

2009 yılında Dünya Ekonomik Forumu`nun İsviçre Davos`taki toplantısını, ``Davos benim için bitmiştir`` diyerek paneli terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a yeniden Davos`a katılması için açık davet geldi.

İstanbul`da yarın başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi için İstanbul`da bulunan Kinnock, ``Türkiye`yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye`nin yeniden Davos`ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur`` dedi.

Kinnock sözlerine şöyle devam etti:

``2009`daki Davos Zirvesi`nde duygusal anlamda zorlayıcı bir oturum olmuştu. İsrail`in Gazze`deki eylemlerinin hemen sonrasında insanların duyguları son derece hassas bir noktadaydı ve bu durumun bir sonucunu yaşamıştık. Biz bu durumu, sizi iyi anladığımızı her zaman söyledik. Dünya Ekonomik Forumu ile Türkiye hükümeti arasındaki iletişim kanalları hep açık oldu. Buna Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab`ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sıcak ve dostane görüşmeleri de büyük katkıda bulundu. Bütün tarafların sonunda `eskiyle yolumuza devam edemeyiz, önümüze bakmalıyız` dedi.``

Davos`taki One Minute krizinin geride bırakılması gerektiğini dile getiren Kinnock, ``Evet, `One Minute` yaşandı, ama şu anda yolumuza devam ediyoruz. Türkiye bizim için son derece önemli. Yeniden Türkiye`ye gelmekten mutluyuz. Dünya Ekonomik Forumu toplantısının İstanbul`da düzenlenmesi Türkiye hükümeti ile doğru diyaloğu oluşturduğumuzun en sembolik göstergesi`` şeklinde konuştu.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir