• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
D.Bakır Valiliğnde Mayın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak adına yapılan açıklamada Lice ilçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda araziye döşenmiş iki ayrı mayına basan iki jandarma personelinin hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Açıklamada, 2 Haziran günü saat 20.45 sıralarında Lice İlçesi Abalı Köyü sınırları içerisinde yol kesen PKK mensuplarınca, Diyarbakır İlinden Trabzon İline seyir halinde olan yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırıldığı ve bir şahsın da aracının yakıldığı belirtildi. Sözkonusu olay ile ilgili olarak, PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla 4 Haziran günü operasyon düzenlendiği ifade edildi.

 

Açıklamada bölgeye düzenlenen operasyonda, sabah saat 7.30 sıralarında mayına basan 1 jandarma uzman çavuş\'un yaşamını yetirdiği, belirtilirken, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı\'nın aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak hayatını yetirdiği açıklandı. (Osman İçli-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir