• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Rahmet Eli Gıda Bankası Aylık Faaliyet Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Hazırlanan kapsamlı bir raporla Mayıs ayı boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları kamuoyuna duyuran ve şeffaflığa çok önem verdiklerini dile getiren Van Rahmeteli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Yıldırım, "Mayıs ayında toplamda 190 aileye gıda yardımı, 111 aileye hijyen paketi, 26 aileye1.5 kg lık paketlerde kırmızı et yardımı, 92 ailenin 616 ferdine toplamda 29 bin 985 TL tutarında elbise dağıtımımız oldu. 1 adet çamaşır makinesi 1 adet süpürge makinesi muhtaç ailelere verilmesine aracılık ettik." dedi.
 
Rahmeteli Gıda Bankasının yaklaşık olarak bir yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü de dile getiren Yıldırım, " Bir yıla yakın çalışmalarımızda şunu yakinen gördük ki adaleti gözettiğimiz ölçüde Allahın yardımına mazhar oluyoruz. Bu çalışmaları yürütürken gıda temini noktasında sıkıntı yaşarken ve bu ayki gıda yardımımız nasıl olacak diye düşünürken bir hayırsever kapımızı çalıp fakir ailelerimizi ihya edecek kadar ayni ve nakdi bağışta bulunmaktadırlar. İçinde bulunduğumuz mübarek 3 ayların bereketini daha yakından hissetmekteyiz. İçinde bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinin bulunduğu Ramazan ayının gelişi şimdiden yüzümüzü güldürmektedir. Hayrın ve bereketin bol olduğu bu 3 aylarda yetim ve yoksulların yüzünü güldürmeye, esnaf ve hayırseverlerin katkıları ile devam edeceğiz." diyerek hayırsever vatandaşlardan gördükleri desteği dile getirdi.
 
Yıldırım, yaşanan depremler sonrası en büyük gayelerinin toplumun yaralarını sarmak olduğunu ve bu konuda en büyük gayreti üye ve gönüllülerinin gösterdiğini hatırlatarak, " Yaşadığımız deprem gibi büyük bir felaketin ardından toplum yaralarını sarmaya çalışırken muhtaç ailelerin sıkıntılarına ortak olmak en büyük gayemizdir. Bu sıkıntıların giderilmesinde derneğimiz bünyesinde canhıraşane çalışan üye ve gönüllülerimizin gayretleri azımsanamaz. Bu çalışmaların sağlıklı yürütülmesinde emeği geçen tüm esnaflarımıza teşekkürlerimizi sunar çalışmalara katkılarının devamını diliyoruz. Bu ay içerisinde çalışmalarının alt yapısını oluşturduğumuz kardeş aile programımızı da Haziran ayı içerisinde aktif olarak başlatacağız. Bu kardeş aile programında aylık olarak 50 veya 75 Tl`lik nakdi yardımlarla hayırsever esnaf, iş adamı ve vatandaşlar birer ailenin gıda paketini karşılayarak bir kardeş aile edinmektedirler." dedi. (Mahmut Aytekin/Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir