• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okumak İçin Yarıştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ESKİŞEHİR - Türkiye İmam Hatip Liseleri Arası Kur’an-ı Kerim Okuma Türkiye Finali, Eskişehir’de yüzlece kişinin katılımıyla gerçekleşti. Finale kalan 11 ilin birincilerinin Kuran’ı en güzel şekilde okumak için yarıştığı programda, İzmir Karakaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Gün birinci oldu.

Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen İmam Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim okuma Türkiye Finali, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi kapalı spor salonunda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim’i okuma yarışmasında yaklaşık bir yıldır eleme süreci yapıldı. Yarışmalara katılan öğrenciler, öncelikle kendi illerinde birinci olarak bölgeler arası Kuran-ı Kerim’i okuma yarışmasında da dereceye girip Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türkiye finalinin yapıldığı Eskişehir’de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yarışma öncesi konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, istikbalin teminatı olan gençlere daha küçük yaşlarda dengeli, düzenli ve disiplinli bir din eğitimi vermenin zorunlu olduğunu söyledi. Aycan, "Kurulduğu günden beri Türkiye’ye has bir model olan imam hatip liseleri memleketin her hizmet kademesinde başta din olmak üzere başarılarıyla milletimizin büyük teveccühü ile ilgi ve alakasına mazhar olmuştur." diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren yarışmada Eskişehir, İzmir, Ankara, Çorum, Erzincan, İstanbul, Kırklareli, Konya ve Van’dan 11 öğrenci oluşturulan 6 kişilik juri üyesi önünde Kuran’ı en güzel okuyabilmek için yarıştı. Yapılan hesaplamanın ardından İzmir Karakaya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Harun Gün birinci, İstanbul Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Edip Ali Akan ikinci ve Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammet Serdar Tunç üçüncü oldu.

Yarışmada birinci gelen Harun Gün, yaklaşık bir yıldır yarışma için çalıştığını belirterek, "Rabbime binlerce kez şükürler olsun birinci oldum. Çok mutluyum. Diğer arkadaşlarıma da teşekkür ederim." dedi.

Eskişehir İmam Hatip Liseleri Mezunları Korusu`nun seslendirdiği ilahilerle program sona erdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir