• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Hac Kesin Kayıtları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana`dan hacca gitmek için başvuran 23 bin kişi arasından çekilen kura sonrası kesin kayıt hakkı kazanan bin 354 kişinin kesin kayıtları bu gün başladı.

 

İl Müftülüğünde yapılacak kayıtlar için bu gün müftülük binasına akın eden hacı adayları, işlemlerini 04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında yaptırabilecek. Bu tarihte kesin kaydını yaptırmayanların yerine ise, kur`a sıra numarası gözetilerek 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında başka adayların kayıtları yapılacak.

 

Kayıtlar hakkında açıklama yapan müftülük yetkilileri; "Kesin kayıt yaptırmak isteyen hacı adaylarımızın, kesin kayıt belgelerini kendileri almaları gerekiyor. Bazı hacı adaylarımız oğlunu, kızını veya bir yakınını gönderiyor. Kendisi gelmeyen hacı adaylarımızın kesin kayıt belgelerini mevzuat gereği yakınlarına veremiyoruz

 

Kesin kayıtlarını yaptırmak isteyen adayların, nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuru formu ve bankaya ücretlerini yatırdıklarına dair dekont ile il müftülüğüne başvurmaları gerekiyor.

 

2012 Yılı Hac Kayıtlarında Kesin Kayıt Hakkı Elde Eden Hacı Adaylarının Kontenjan Belgesi almak üzere İl Müftülüğüne gitmeden önce buradaki açıklamaları ve izlenecek yolu okumaları önemle rica olunur."şeklinde hatırlatmalarda bulundular.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir