• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
`Allah`ın En Büyük Projesi İnsandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Üniversitesi`nde Tıbbi Jeoloji konulu konferans düzenlendi. Konferansa üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanlığının davetlisi olarak konferansa konuşmacı olarak katılan Prof Dr Yalçın, "Çevre Jeolojisi ve Tıbbi Jeoloji" konularında önemli bilgiler paylaştı.

 

Prof Dr Yalçın, Allah`ın en büyük projesinin insan olduğuna dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kâinattaki elementler doğada mevcuttur. Allah`ın en büyük projesi insandır. Bazı elementler insan sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Mesela asbestlik lifler, akciğer ve karın zarı kanserine neden olabiliyor. Böbrek, akciğer ve kanser türleri bazı element ve pigmentlerden kaynaklanıyor. Çinko eksikliği de cüceliğe neden olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır"

 

Prof. Dr. Yalçın, İnsanların zarar görmemesi koşulu ile nükleer enerjiye karşı olmadığını belirterek "Nükleer santraller iyi korunmalıdır. Ama ülkemiz nükleer enerjiyi Opsiyon olarak elinde bulundurmalı" şeklinde konuştu.

 

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Giray Topal, Prof. Dr. Hüseyin Yalçın`a teşekkür plaketi ve çiçek sundu. (Fatih Akgül-M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir