• DOLAR 32.554
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.925
  • ...
Babalarının Katilinin Tutuksuz Yargılanmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sabancı Merkez Camii önünde seyyar tezgâhında simit ve şalgam satarak geçimini sağlarken başka bir simitçinin yer tartışması sonrası demir çubukla darp ederek ağır yaraladığı Abdullah Uçar (55) isimli yaşlı adam, yaklaşık bir sene kadar yatağa mahkum olarak yaşarken geçen hafta hayatını kaybetti.

Babalarını darp ederek ölümüne sebep olan Mehmet Fasih Tunç (25) isimli şahsın ilk mahkemede serbest bırakıldığını ve halen tutuksuz yargılandığını belirterek duruma tepki gösteren Mustafa Uçar, \"Babam, merkez cami önünde seyyar tezgâhında simit satarken Mehmet Fasih Tunç isimli başka bir simitçi yanına gelerek \'sen burada durma ben burada duracağım\' diyerek babamı oradan kovmak istiyor. Benim babam yıllardır orada simit sattığından gitmek istemiyor. Bunun üzerine bu genç önce taş sonra da eline aldığı demirle babama vuruyor. Babam bu saldırı sonrası ağır yaralı bir şekilde ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şahıs ise olay yerinden kaçtı. Daha sonra ise polis tarafından yakalandı ve çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak sonraki ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzerde serbest bırakıldı\" dedi.

Babasının aldığı bu darbelerden dolayı yaklaşık bir sene kadar yatağa mahkum olarak yaşarken geçen hafta hayatını kaybettiğini belirten Uçar; \"Mehmet Fasih Tunç isimli şahıs şu anda Adana Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde cinayete teşebbüsten tutuksuz yargılanmakta. Ancak bu olay artık teşebbüsten çıkmış ve babam ölmüştür. Artık bu davanın cinayet davası olarak görülmesini ve bu şahsın tutuklu yargılanmasını istiyoruz\" dedi.

Öte yandan; hayatını kaybeden Abdullah Uçar, tüm akli fonksiyonlarını kaybetmiş ve yatalak bir hayat sürerken mahkeme tarafından duruşmaya zorla getirilmesi yönündeki kararıyla gündeme gelmişti. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir