• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
Adana`da 48 Havuzda Yüzme Kursu Verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA-Boğulma vakalarının önüne geçmeyi planlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, 41 yüzme havuzuna ilaveten bu yıl 7 yüzme havuzunun daha yapıldığını ve 48 havuz için kayıtların 11 Haziran 2012 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.
 
"Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak" sloganıyla 8 yıl önce başlayan yüzme kurslarında bugüne kadar 125 bin çocuğun yüzme öğrendiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl 48 havuzda 20 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Kayıtlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı`nın 457 91 73 - 455 38 31 numaralı telefonlarından bilgi alınabileceğini belirten Aldırmaz, çocukların velileriyle beraber 11 Haziran 2012 Pazartesi gününden itibaren 2 adet fotoğrafla Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu karşısı ASKİ Şantiyesi içindeki Sağlık Şube Müdürlüğü`ne müracat edeceklerini söyledi.
 
Doktorların sağlık kontrolüyle başlayacak başvurularda kriterlere uyan çocukların kesin kayıtlarının yapılacağını vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, 7-15 yaş grubuna hitabeden kursların ilk döneminin 18 Haziran-5 Temmuz, ikinci döneminin 9 Temmuz-26 Temmuz, üçüncü dönemin 30 Temmuz- 16 Ağustos, dördüncü dönemin ise 27 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini anlattı.
 
Engellilere de Yüzme Dersi Verilecek
Yüzme kurslarında engelli gençleri de unutmadıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğir`deki 2 yüzme havuzunu engelli gençler için ayırdıklarını kaydetti.
 
Geçtiğimiz yıl engellilere tahsis edilen 2 yüzme havuzunda 1400 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Başkan Vekili Aldırmaz, "Çocuklarımızı mutlu gördükçe, biz de mutlu oluyoruz. Adana`da engelleri kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Engellilerle engelsizlerin birlikte yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
 
Öte yandan, kursiyerler günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim görecekler. Terlik, şort, ve tişörtleri ücretsiz verilecek olan kursiyerler, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecekler.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir