• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van\'da yayınlanan bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberler şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Van\'da Tarım ve Hayvancılık Bilinçli Yapılmıyor
Tarımsal ve hayvansal ilaç satışı yapan veteriner klinikleri ile zirai ilaç satışı yapan ziraatçılar, Van\'da tarım ve hayvancılığın bilinçli yapılmadığını dile getirdiler.

Van\'da tarımsal ve hayvansal ilaç satışı yapan veteriner klinikleri ile zirai ilaç ve malzemelerin satışını yapan esnafla İlke haber Ajansı olarak konuştuk. İşte esnafın dilinden Van\'da tarım ve hayvancılık

Ziraat Mühendisi Necmettin İşkol genelde anlamda zirai ilaç ve alet satışı yaptıklarını hatırlatarak, \"Burada ziraat ilaç satışları ile zirai alet satışlarını yapıyoruz. Başta buğday ve diğer hububat bitkilerinde kullanılan ilaçlar olmak üzere meyve ağaçlarına ilaçlarından tutun süt sağma makinelerine kadar geniş bir ürün çeşitliliğiyle halkımıza hizmet veriyoruz. Belli sezonlarda fide satışlarımızda mevcuttur\" dedi.

Van\'da Hayat Normal Değil
Van\'da dün sabah saatlerinde hatalı yıkım çalışmaları sonucu yıkılan binanın, yan tarafında bulunan fırının üzerine devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Vandep-Der bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla olayı protesto etti.

Dün sabahın erken saatlerinde Zübeyde Hanım Caddesi, Şoförler Cemiyeti binası civarında bulunan hasarlı bir binanın yıkımı sırasında çökme meydana geldi. O sıralarda çöken binanın yan tarafından bulunan fırında çalışan 5 işçi olayda yaralandı.

VAN POSTASI: Vali Karaloğlu, Özalp İlçe Merkezi İle Bazı Köyleri Ziyaret Ederek Çeşitli İncelemelerde Bulundu
Van Valisi Münir Karaloğlu, ilk olarak yapımı devam eden 205 yataklı Özalp Devlet Hastanesi\'nin inşaatını gezerek ziyaretine başladı.

Gevaş Merkez Camii Tamamlanıyor
Gevaş ilçesinde 2008 yılında yapımına başlanan ve büyük bölümü tamamlanan Gevaş Merkez Camii inşaatının orta kısımdaki halıları serildi.

VANGÖLÜ EKSPRES: Depremzede Aileler Kalıcı Konutlardaki Örnek Daireyi Gezdi
Van\'daki konteyner kentlerde kalan depremzedeler, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan kalıcı konutlardaki örnek daireyi gezdiler.

 

Sezeryan ve Kürtaj Tartışması: Van-Hakkari Tabip Odası, gündemde olan sezeryan ve kürtaj konusunda tek yetkinin uzman hekime ait olduğunu açıkladı.

 

DOĞU ANADOLU: \"Ergenekon Kendi Tuzağına Düştü\"
Van Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Düzenlenen diploma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı. Çelik, \"Bir dönem \'Misyonerler Türkiye\'de kol geziyor, İncil dağıtıyor, İstanbul\'da apartman kiliseler kuruldu\' şeklindeki yapılan propagandaların altından Ergenekon çıktı. Bu propagandaların amacı, AK Parti iktidarını zora sokarak halk nezdinde soru işaretleri oluşturmaktı\" dedi.

 

Ölüm Saçan Binalar Hala Yerlerinde
Van Depder Başkanı Handan Tunç, kentte hayatın normale dönmediğini ve ölüm saçan binaların hala yerinde durduğunu belirterek, \"Güvenlik önlemlerinin dahi yetemeyeceğini bu yıkım çalışmaları Van\'ın her noktasında ölüm saçmaya devam etmektedir. Devlet, her işlemin ilk derece sorumludur ve işin güvenli şekilde sonuçlanmasının tek garantisidir\" dedi.

 

VAN SESİ: Rus Pazarı Kalkıyor
Rus, Avrupa ve Halk pazarları kentsel dönüşüm çerçevesinde \"İstanbul Mısır Çarşısı\" benzeri tarihi bir mimariyle modern şekilde yeniden yapılacak.

 

İPEKYOLU: Film Gerçek Oldu
Gevaş\'ta yaşanan olay, Kemal Sunal ve Şener Şen\'in başrollerinde oynadığı Kibar Feyzo filminin gerçeğe dönüşmesinin adeta kanıtı durumunda! Maddi sıkıntılardan dolayı traktör veya öküz alamayan vatandaş, kızlarını bağladığı kara sabanla tarlasını sürüyor. \'Çağdaş Türkiye\' tartışmalarının yapıldığı günümüzde bu görüntü yürekleri dağlarken, Tarım politikasını ve Tarımda teşviki de tartışmalı hale getirdi.

 

VAN HABER: Hakkari\'de Yaylalar ve Mezralar Boşaltılmak İsteniyor
Hakkari merkeze bağlı birçok köyün muhtarı bağlı oldukları karakollara çağrılarak kendi bölgelerindeki yaylaları ve mezraları boşaltması istendi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir