• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepkiler Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mustazaf-Der`in kapatılmasını kınayan Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Zeki Bayındır, "Bizler, sivil toplum kuruluşlarının her zaman desteklenmesinden ve derneklerin yaşam bulmasından yanayız. Bu bağlamda Mustazaf-Der`in kapatılması kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.
 
Türkiye`nin demokratikleşmesi adına atılan adımlara rağmen, hukuksuz birtakım uygulamaların devam etmesinin, Türkiye`nin demokrasi tarihine kara leke düşürdüğünü belirten Bayındır: "Sivil toplum kuruluşları Türkiye`nin gelişmesi için birer lokomotif görevi görüyor. Sivil toplum kuruluşları halkları bir araya getiren, toplumun manevi değerlerini yücelten ve Türkiye`nin demokrasi hayatına katkı veren kuruluşlardır. Sivil toplum kuruluşlarının kapatılmasını, demokrasiye vurulan bir darbe olarak kabul etmek gerekir. Mustazaf-Der`in kapatılması hiçbir hukuki gerekçeye bağlanamaz. Hukuk; kişilerin hak ve hürriyetlerinin önünü açması gerekirken, bu tür hukuk dışı uygulamalar ile halkın hak ve hürriyetleri de elinden alınmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Mustazaf-Der`in kapatılmasını kınadıklarını belirten Bayındır: "Bizler sivil toplum kuruluşlarının her zaman desteklenmesini ve derneklerin yaşam bulmasından yanayız. Bu bağlamda Mustazaf-Der`in kapatılması kabul edilebilir bir durum değildir. Vicdanı henüz kararmamış herkesin de bu kararı kınaması gerekir" ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir