• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Usame Bin Laden`e Amerikan Terörü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Değişik coğrafyalarda sayısız cinayet ve katliamlar  işleyen Amerika, geçen hafta bu menfur yargısız infaz ve alçakça cinayetlerine bir yenisini ekledi. Katliamlarda imzaları bulunan ekipçe Terör hücresinden canlı izlenen bu cinayet, Üsame Bin Laden’e yönelikti. Saray gibi bir evde kaldığı iddia edilen Üsame Bin Laden’e yönelik operasyonda özel birliklerin kullanıldığı söylendi. Ancak evin hiç de saray gibi olmadığı, son derece mütevazi bir yer olduğu ortaya çıktı.

BASINA MONTAJLANMIŞ, FOTOŞOPLU RESİMLER SERVİS EDİLDİ

Operasyondan hemen sonra Üsame Bin Laden’e ait olduğu iddia edilen resimler servis edildi basına. Gözleri oyulmuş, başı parçalanmış birine ait olan resmin Laden’e ait on yıl önceki bir resme monte edildiği ortaya çıktı. Resmi kimin servis ettiği, dehşet görüntüleriyle hangi tepkileri ölçmek istediği anlaşılamadı.

DİRENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Amerikalı sözcüler, operasyon timleri eve girdiğinde Üsame Bin Laden’in eşini canlı kalkan olarak kullandığı iftirasını ortaya attı. Laden’in silahla direndiği, bu yüzden öldürüldüğü iddia edildi. Son açıklamalarda Laden’in eşinin içeri giren komandolara saldırdığı bu yüzden vurulduğu, Şeyh Üsame’nin ise silahsız olduğu; ama bir şekilde direndiği için kafasından vurulduğu söylendi. Ardından 12 yaşındaki kızından alınan bilgilere göre babasının silahsız olduğu askerlerce sağ yakalandığı ve ondan sonra katledildiği haberleri geldi.

CESEDİ OKUYANUSA ATILDI

Amerikalı sözcüler Üsame Bin Laden’in cesedini denize attıklarını söylediler. Tepkiler gelince de sözlerini değiştirerek, deniz dibine İslamî usullere göre gömüldüğünü söylediler. Gerekçe olarak da hiçbir ülkenin cesedi kabul etmeyeceği düşüncesiyle böyle davranıldığı ileri sürüldü.

ABDULLAH GÜL “MEMNUNUM” DİYE AÇIKLAMA YAPTI

Amerika’da Şeyh Üsame’nin şehid edilmesi sevinç gösterileri ile karşılandı. İngiltere, Fransa ve Almanya da memnuniyetini dile getirdi. israil’deki sevincin derecesi ise çok yüksekti. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “Büyük memnuniyet duyduğunu” söyleyerek şaşırtan açıklamalarına bir yenisini ekledi.

CİNAYETTEN ÖNCEKİ EL KAİDENİN SON AÇIKLAMASI

Yıllardır değişik yerlerde yapılan bombalama ve saldırılarla ilgili suçlanan El Kaide’nin, son bir yalanlama açıklaması olmuştu. Afganistan El Kaidesi yaptığı son açıklamada camilere ve pazar yerlerine yönelik saldırılarla bir alakalarının olmadığını, bu tür eylemleri redettiklerini söyledi. Yönetimlerle Müslüman halkları birbirinden ayırdıklarını özenle dile getirdi. Tekfirci anlayışı reddetti. El Kaide sözcüsü; açıklamanın alimler toplantısının kararı olduğunu da belirtmeyi ihmal etmedi.

HANİYE: “LADEN KUTSAL SAVAŞÇIDIR”

Usame Bin Laden’in şehadetiyle ilgili Hamas lideri İsmail Haniye de bir açıklama yaptı. Laden’i “Arap kutsal savaşçısı (mücahidi)” diye tanımlayan Haniyye, “Bu saldırıyı Müslüman ve Arap kanının dökülmesinin ve baskıya dayalı Amerikan politikasının bir devamı olarak görüyoruz. Arap kutsal savaşçısının öldürülmesini kınıyoruz. Allah’tan ona gerçek inananlar ve şehitlerle birlikte rahmet diliyoruz” dedi.

İHVAN, “SALDIRIYI KINIYORUZ”

İhvan-ı Müslimin de bir açıklama yaparak Bin Laden suikastını kınadı. Mısır’ın El-Mısır El-Yeum gazetesinin İngilizce nüshasında çıkan habere göre İhvan, mücadele tarzı olarak farklı bir çizgide olsa da Bin Laden’e suikast düzenlenmesinin “adil yargılama hakkına” aykırı olduğunu söyledi.

ÜSAME BİN LADEN KİMDİR?

Afganistan’da Amerika’ya karşı direnişin sembol isimlerinden biri olan Üsame Bin Laden, ABD güdümlü basının etkisiyle “uluslar arası terörist” olarak tanıtıldı. Onun hayatının kısa bir hikayesini verelim.

1957 yılında zengin bir ailenin çocuğu olarak doğdu. 1979 yılında Cidde’deki Kral Abdülaziz Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Sovyet ordularının 26 Aralık 1979’da Afganistan’a girmesi üzerine mücahitlere katıldı.

Yabancı mücahitleri organize eden Abdullah Azzam’ın yardımcısı olduğu iddia edildi. Uzun süre lojistik destek sağlayarak mücahitlere yardımcı olduktan sonra cepheye gitti.

Rusların çekilmesinden sonra bir süreliğine Afganistan’ı terk etse de sonra geri döndü. İç çekişmelerde Taliban tarafını tuttu. Amerikan karşıtı bir direniş hareketi kurmak için çalıştı. Amerikan askeri tesislerine yönelik bir dizi saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiği iddiasını reddetmedi. Dahran, Somali ve Yemen’de Amerikan ordusuna darbeler vurdu.

1996’da yayınladığı Cihad Bildirisi’nde hedef ve amaçlarını ortaya koydu: Amerikan güçlerini önce Arap Yarımadası’ndan çıkarmak, Suudi yönetimini devirmek, İslamın kutsal mekanlarını kurtarmak ve dünya üzerindeki bütün İslamî direniş hareketlerini desteklemek.

Üsame Bin Laden, konuşmalarında ısrarla siyonist tehlikeyi gündeme getirdi ve Kudüs’ün özgürlüğü için mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.

11 Eylül 2001’de İkiz Kulelere yönelik gerçekleştirilen saldırıdan sonra Amerika’nın en büyük hedefi haline geldi. Amerikan ve Avrupa istihbaratı 10 yıldır onu bulmak için çalışıyordu.

AMERİKA’NIN YAPTIĞI YARGISIZ İNFAZDIR

Üsame Bin Laden’in hayatını kaybettiği iddia edilen Amerikan operasyonuna tepkilerde gecikmedi. Birçok sivil toplum kuruluşu ve hukukçu bu olayın hukuk kurallarına aykırı olmakla beraber tam bir yargısız infaz olduğunu söylediler.

KİM TERÖRİST?

Dünyada en büyük teröristin Amerika olduğunu söyleyen Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, başka ülkelere saldıranın, memleketleri işgal edenin, başkalarının yönetimlerine karışan tarafın Amerika olduğunu söyledi. Irak’ta bir milyon kişinin Amerika tarafından katledildiğini hatırlatan Yılmaz, “Bugün Saddam’ın 10 yıllık iktidarında halkına verdiği zararın yanında işgalci Amerika’nın Irak’ı işgalinden sonra insan katliamına baktığımızda devede kulak kalıyor. Bakın Amerikan işgalinden sonra Irak’ta bugüne kadar 1 milyon insanın öldüğü söyleniyor. O halde terörist kimdir? Kendini, halkını, inancını koruyanlar mı terörist yoksa gözünü kırpmadan milyonlarca insanı katledenler mi?” dedi.

BUNUN ADI KATLİAMDIR

Amerika’nın operasyon diye adlandırdığı ve Usame Bin Laden’in hayatını kaybettiği olayı da değerlendiren Yılmaz, Amerika’nın açıkça cinayet işlediğini belirterek, yapılanın da operasyon değil, bir suikast olduğunu dile getirdi. Yılmaz şunları söyledi: “Öldürülen kişinin Üsame Bin Laden olduğu kesin değil, çünkü çelişkili bilgiler geliyor. Ama eğer katledilen Usame ise, bu şahsın silahsız olduğu söyleniyor. O halde bu operasyon bir yargısız infazdır. Bu yapılan bir katliamdır. Karşıdaki insan kim olursa olsun silahsız bir insanı yakalarsınız ve mahkemeye çıkarırsınız. Ama ne yapılıyor, silahsız olduğu halde katlediliyor. Bu durum bütün hukuk kurallarına aykırıdır. Ayrıca operasyon diyorlar, bu bir meşru operasyon değil, bir suikast girişimidir.”

MÜSLÜMAN SOKAKLARDA LADEN BİR KAHRAMANDIR

Usame bin Laden’in katledilmesi hakkında açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise, Laden’in, İslam ümmeti ile çağdaş Haçlı sürüsü arasındaki temel çelişkinin, büyük mücadelenin sembol isimlerinden biri olarak görüleceğini ve sevilmeyi sürdüreceğini belirtti.

Kaya, “Clinton’dan Bush’a Obama’ya kadar yıllardır ABD başkanlarının bir numaralı hedefi konumundaki Usame Bin Laden’in ölü ele geçirilmesini ABD yönetimi büyük bir zafer olarak ilan ederken, Amerikan vatandaşlarının sevinç çığlıkları televizyon ekranlarından dünyaya yansımakta. Batılıların zafer naraları, sevinç çığlıkları beklendiği üzere İslam coğrafyasında hüzün dalgaları şeklinde karşılık bulmakta. Bu yüzdendir ki, emperyalistler ve onların beyniyle düşünüp ağızlarıyla konuşma onursuzluğuna duçar olmuş yerli politikacılar, akademisyenler, gazeteciler, halkın vicdanını terörize eden “terör uzmanları” ne derlerse desinler, Müslümanların sokaklarında Usame bir kahraman, emperyalistlere anladığı dilden cevap veren saygın bir direnişçi olarak algılanmaya devam edecektir” dedi.

Usame bin Laden’i sömürgeciliğin azgınlaştığı, dizginsizleştiği bir süreçte direnişi bir hayat tarzı haline getiren mücahit bir Müslüman, öncü bir direnişçi kimliğiyle değerlendirdiklerini ifade eden Kaya, Laden için Rabbimizden kendisine mağfiret, İslam ümmetine başsağlığı diledi.

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRIDIR

Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan da İstanbul Üniversitesin’de Uluslararası Anayasa Kongresi’nin tanıtımı dolayısıyla katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, basın mensuplarının konuya ilişkin sorusunu cevapladı Usame Bin Laden’in katledilmesi ve cesedinin denize atılması işlemin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi. Laden’in yargılanmadan terörist olup olmadığına karar verilemeyeceğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti: “ABD, Irak’ta 1 milyon insan katletti, devlet terörü uyguladı. Bir kişiyi tutuyor terörist diye öldürüyor. Bu uluslararası hukuka aykırıdır. Biz yargılamadan kimseyi suçlu ilan edemeyiz. O zaman ABD gelsin Türkiye’de birini ‘bu teröristtir’ diye öldürsün gitsin. Başka bir ülkenin topraklarında olacak iş değildir.’’

EN BÜYÜK CANİ AMERİKA’DIR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (Hür-Der) Genel Sekreketeri İbrahim Gökdemir de Amerikan saldırısını kınayarak Amerika’nın en büyük cani olduğunu söyledi. Üsame Bin Laden’in dünya malını elinin tersiyle itip hayatını mücadeleye adadığını hatırlatan Gökdemir, “Dünyada bir terör suçlusu arayan varsa, bakacağı tek yer ABD’dir. Şimdi Laden’i cani bir terörist olarak göstermek isteyenler, gerçek teröristi görmek istiyorlarsa, Beyaz Saray’a baksınlar.

ABD’de hala bu devlet terörizmini ve yargısız infazları devam ettiği müddetçe; mazlum Ortadoğu halkları başta olmak üzere tüm mustazaf halklar tarafından ABD Emperyalizmine ve onun Batı sömürgeciliğine daha çok ve tepki verceklerdir” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir