• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Yüksekova`da Organizeli Üçlü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER ANALİZ - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde, Tunceli`nin Pülümür İlçesi kırsalında askerin düzenlediği operasyon sonucunda 7 PKK mensubunun öldürülmesini protesto eden PKK yandaşları, Mustazaf Der Yüksekova Şubesine saldırdı. Saldırması sonucu, ateşli silahla ağır yaralanan Mustazaf Der Yüksekova Şube Başkan yardımcı Ubeydullah Durna, kaldırıldığı hastanede vefat etti.

 

Mustazaf Der Yüksekova Şubesine yapılan saldırı esnasında polisin müdahale etmemesi ve muhabirimizin neden müdahale etmiyor musunuz şeklindeki soruya `herkes kendi güvenliğini sağlamak zorundadır` şeklinde cevap vermesi izah edilecek gibi değil

 

Olaylardan sonra basına yansıyan haberlerde dernek içerisinden çıkan 15-20 kişilik maskeli bir grubun göstericilere saldırdığı ve olayların bu şekilde başladığı belirtiliyor.

 

Diğer medya kuruluşları ise kopyala/ yapıştır mantığını güttükleri için tam bilgi kirliliği ortaya çıkardı.

 

Oysa Cihan Haber Ajansı`nın çektiği videoda, Ubeydullah Durna`nın derneğin çatısında vurulduğu görülüyor. Ubeydullah Durna`nın sokakta değil de çatıda vurulması sorgulandığında olayın gerçek boyutu ortaya çıkıyor.
Yani anlayacağınız, sözde gazetecilik yapan basın kuruluşları her zaman olduğu gibi dün de olaylara çıplak gözle bakmak yerine şeytanın dürbününden baktı.

 

Aslında olay şöyle gelişti;
Cengiz Topel Caddesi üzerindeki eski cezaevi kavşağı ve İpekyolu Caddesi üzerinde yola barikat kurup ateş yakan gruplara polis gaz ve tazyikli ile su müdahale etti. Göstericiler polisin müdahalesine taş ve Molotoflarla karşılık verdi.

 

Yaklaşık 300 kişilik bir grup ise Mustazaf Der Yüksekova şubesine yöneldi. Deneğin içinde dernek başkanı ve yardımcısı olmak üzere yaklaşık 20 kişi bulunuyordu. PKK yandaşları, derneğe önce taş ve Molotoflarla saldırdı. Yaklaşık bir saat derneğe taş atan PKK yandaşları, daha sonra birkaç bidon benzin getirdiler. Duvara merdiven dayatarak derneğin çatısına çıkan PKK`lılar, derneği yakmak istediler. Dernek başkanı, başkan yardımcısı ve üyeler ise buna engel olmak istediler. Derneğin üyeleri ve PKK`lılar sokakta değil, derneğin çatısında karşı karşıya geldiler. Ve PKK yandaşlarından biri, dernek üyelerinin üzerine birkaç el ateş etti, nihayetinde Mustazaf Der Yüksekova Şube Başkanı Ubeydullah Durna vuruldu.

 

Cihan Haber Ajansı muhabirinin çektiği görüntüler, Durna`nın vurulduktan sonra, yani deneğin çatısından ağır yaralı olarak indirildiği sırada kayda girdiği görülüyor.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir