• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
Hain saldırının ayrıntıları ve karanlık noktalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İşte olayın ayrıntıları...

Yüksekova’da Mustazaf-Der’e yönelik hain saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Mustazaf-Der Yüksekova şubesine yapılan saldırı, önceden planlanmış bir saldırıydı. Görgü tanıkları olaylardan birgün öncesinde bazı şahısların şehid olan Ubeydullah Durna’ya, “Dernek binanızın çatısını boşuna onarıyorsun Yarın gelip burayı yakacağız” dediklerini söylediler.

Olaylar sırasında göstericilerin ellerinde benzin bidonları olduğunu belirten görgü tanıkları, göstericilerin getirdikleri bir merdivenle çatıya çıkıp derneği içindekilerle beraber yakmaya çalıştıklarını anlattılar.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ

Mustazaf-Der’e düzenlenen saldırı saatlerce sürmesine rağmen emniyet güvenlik önlemi alamadığını dile getiren dernek üyeleri de, “Panzerler derneğin önüne geliyor, göstericilere gaz bombası atıyor, su sıkıyor ve sonra geri çekiliyordu. Yani arı konvanına çomak sokup kaçıyorlardı. Dernek binamız da saldırılara maruz kalıyordu” şeklinde konuştular. Ayrıca olaylar esnasında 300 kişilik bir grubun derneğin arka tarafanda toplanıp derneği yakmaya çalıştığı halde polisin çok yakın olmasına rağmen göstericilere müdahale etmediğini söyleyen dernek üyeleri, kendi kendilerini korumak zorunda kaldıklarını belirttiler.

KATİLİ GÖRENLER VAR

Olaydan sonra emniyet soruşturma başlatırken katil hala yakalanamadı. Ancak silahı sıkanın bazı şahıslar tarafından görüldüğü öğrenildi.

Yüksekova’nın Karanlık Noktaları

Daha önce JİTEM-PKK, PKK-Uyuşturucu Şebekeleri, JİTEM-Uyuşturucu Şebekeleri-PKK İtirafçıları garip denklemlerine konu olan Yüksekova’yla ilgili ilginç karanlık noktalara dikkat çekiliyor: 

Karanlık Nokta 1:

Polis, olaylara müdahale etmiyor. Halka kendinizi koruyun, diyor. PKK üyesi göstericilerle halkı karşı karşıya getiriyor.

Karanlık Nokta 2:

Bugüne kadar Müstazaf-Der Yüksekova Şubesi defalarca saldırıya uğradı. Ancak saldırganlar hiçbir zaman yakalanamadı. Oysa Yüksekova’nın nokta nokta polis kameralarınca izlendiği herkesçe biliniyor.

Karanlık Nokta 3:

Polis, eylem öncesinde panzerlerini sivil toplum kuruluşlarının önüne yığıyor. Göstericilerin dikkatini o noktaya çekiyor. Ancak göstericiler o noktaya geldiklerinde olay yerini hızla terk ediyor. Sivil toplum kuruluşu mensuplarıyla PKK göstericilerini karşı karşıya getiriyor.

Karanlık Nokta 4:

Olay ne kadar uzun sürerse sürsün hiçbir şekilde müdahale etmiyor, çatışma ortamını doğuruyor ve böylece sürdürüyor.

Öyle ki bazen durumdan tedirgin olan halk,  Ankara’dan milletvekillerini arıyor, milletvekilleri Ankara’dan Hakkari Valiliği ile iletişime geçiyor. Valilik, Emniyeti arıyor ve ancak bu şekilde polis olay yerine geliyor.

Karanlık Nokta 5:

Yüksekova’da haber kaynakları tamamen PKK’nin etkisi altında. Haber kuruluşlarının PKK’yi suçlayan bir haber yapmaları durumunda can tehlikesi altında oldukları kesin. Polis, olay hakkında ulusal basını bilgilendirmeyerek olayların PKK’nin istediği şekilde kamuoyuna duyulmasına katkıda bulunuyor.

Hakkari Valisinin bu karanlık noktalar hakkında  nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir