• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Hadlerini Aşarlarsa Bu Toprakları Onlara Dar Ederiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Dün Mustazaf -Der Yüksekova şubesine yapılan saldırıda açılan ateş sonucu aldığı kurşun yarasıyla hayatını kaybeden Ubeydullah Durna, otopsi için sevk edildiği Van Devlet ve Araştırma Hastanesinden gece saat 02:00 sıralarında alınarak defnedilmek için Yüksekova`ya getirildi.

Uzun bir araç konvoyu oluşturan dernek gönüllülerinin yanısıra akrabalarının da katıldığı defin alanında dakikalarca tekbir ve salavatlar getirildi. Defnedilmeden önce ailesinin yüzünü açıp baktığı Ubeydullah Durna`nın gülümseyen yüzü herkesi ağlattı.

 

Allah`a Yemin Olsun ki Bizler Allah Yolunda Ölmeyi Arzuluyoruz
Defin sonrası bir konuşma yapan bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Enver Kılıçaslan, Allah`a iman ettiklerini ve imanları için bedel ödemekte de gevşek davranmayacaklarını belirterek " Herkes şunu çok iyi bilsin. O dinsiz güruh ölümden ne kadar korkuyorsa, Allah`a yemin olsun ki bizler de Allah yolunda ölmeyi o derece arzuluyoruz. Ancak bizler hiç bir zaman onların oyununa gelmeyecek ve bu lanetlik oyuna alet olmayacağız." dedi.

Hadlerini Aşmaya Devam Ederlerse İyi Bilsinler ki Bu Toprakları Onlara Dar Ederiz
Bugün bizleri katletmek için ellerini kana bulayanlar daha önce de aynı yanlışa düşmüş ve bunun bedelini çok ağır ödemişlerdi. Ancak bizler istemiyoruz anneler ağlasın, çocuklar yetim, bayanlar dul kalsın. Lakin onlar bu şekilde hadlerini aşmaya devam ederlerse iyi bilsinler ki bu toprakları onlara dar ederiz." uyarısında bulundu.

Kalabalık defin işleminden sonra tekbirler ve salavatlar getiren topluluk toplu şekilde Aksu (Gagewran) köyünde ki taziye evine giderek taziyelerini aileye verdiler.

Fikret Özkan / Saim Yüksek - İLKHA

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir